Finansradio: Danisco stiger trods surt marked

Det danske aktiemarked startede dagen med pæne fald efter den negative lukning i USA fredag aften, hvilket smittede af på de asiatiske aktier.

Herhjemme lå det toneangivede C20-indeks kort efter middag knap 1,6 pct. lavere i 462,41.

Fokus på denne mandag har været på Danisco, som har fremlagt regnskab for 1. halvår. Danisco opnåede et drifts-resultat før særlige poster på knap 1,15 mia. kr. mod forventet 1.09 mia. kr. Dog fastholder Danisco forventningerne til året med et resultat på mindst 1,95 mia. kr.

- Både Ingredienser og Sukker opnåede fremgang i forhold til sidste år, hvilket gjorde os i stand til at øge EBIT før særlige poster med 5 pct. trods store udfordringer i markedet. Herunder især højere råvareomkostninger og en svag amerikansk dollar, oplyser Danisco.

Samtidig er Deutsche Bank i London blevet valgt som den investeringsbank, der skal sørge for sukkerdivisions fremtid som selvstændig forretning. Også det danske advokatfirma Kromann Reumert er valgt som samarbejdspartner.

- Der skal bruges mange advokater til sådan en proces, og det skader aldrig at være klar. For lige pludselig kan tingene jo gå stærkt, fortæller en kilde ifølge dagbladet Børsen.

Og det kan være tegn på, at Danisco fremskynder et eventuelt frasalg eller en børsnotering af sukkerdivisionen. Noget der ellers først var ventet i efteråret 2009 grundet skattetekniske årsager.

Danisco-aktien ligger alt i alt 3,93 pct. højere i 383 kr.

Vindmølleproducenten Vestas har modtaget en ordre på 48 stk. 3 MW-vindmøller til et stort projekt i Canada. Ordren påvirker dog ikke Vestas' forventninger til årets resultat.

Leveringen indledes i første halvdel af 2008, og møllerne forventes at komme i drift i 2009. Ordren omfatter ligeledes en femårig service- og vedligeholdelseskontrakt.

Vestas-aktien bliver dog ikke belønnet for aftalen, og ligger knap 2,5 pct. lavere i kurs 496,5.