Finansradio: Carlsberg ikke ramt af dårligt sommervejr

Carlsberg er netop kommet med halvårsregnskab som viser, at selskabet ikke er så hårdt ramt af det dårlige sommervejr her i Danmark.

Britiske Scottish & Newcastle, som er Carlsbergs partner på det russiske marked i form af det 50/50 pct.-ejede bryggeri Baltic Beverages Holding, leverede ellers et regnskab i går som var tydelig berørt af det dårlige sommervejr i England. Scottish & Newcastles overskud faldt til 124 mio. pund i de første 6 måneder mod 128 mio. pund i første halvår 2006.

-Carlsberg er tydeligvis mindre ramt af det dårlige vejr end Scottish & Newcastle. Det er et lidt andet billede end hvad vi lige havde forventet, pænt drevet frem af en flot omsætningsfremgang på de fleste markeder, udtaler Stig Nymann, analytiker hos Gudme Raaschou til NetPosten.dk

Selskabet vælger at opjustere forventningerne til helåret 2007 og venter således at nettoomsætningen vil stige med mindst 10 pct., mod før forventet 7 pct., og at kunne opnå et resultat af primær drift (EBIT) på 5 mia. kr. for helåret 2007, hvilket er 300 mio. kr. mere end før forventet.

Carlsberg opnåede i de første seks måneder et resultat af primær drift (EBIT) på 2.256 mio. kr. ud af en omsætning på 21,5 mia. kr. Markedet havde i gennemsnit ventet et resultat af primær drift(EBIT) på 2.202 mio. kr. og en omsætning på 21,01 mia. kr.

Hvad angår afløseren til Nils Smedegaard Andersen, så må offentligheden fortsat vente tålmodigt. Datoen for Nils Smedegaard Andersens fratræden er fortsat medio november.

USA fastholder rente trods opfordringer
Trods opfordringer til at sænke renten, for på den måde at spænde et sikkerhedsnet ud under det amerikanske boligmarked, fastholder USA en rentesats på 5,25 pct.

Det var ventet blandt danske og udenlandske analytikere, at USA's centralbank, Federal Reserve, ville holde renten i ro ved rentemødet i aftes klokken 20.30 dansk tid. De seneste ugers uro på det amerikanske boligmarked har dog fået så prominente forretningsfolk som finansmanden DonaldTrump til at opfordre fed-chef Ben Bernanke til at sænke renten.

Men Ben Bernanke ikke så meget som blinker i sin kamp mod stigende priser, selvom tumulten på de finansielle markeder truer med at hæmme væksten, skriver Bloomberg.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk