Finansradio: C20 faldt tilbage efter pæn stigning fra morgenstunden

Det danske aktiemarked steg torsdag formiddag moderat, hvor især Danske Bank gjorde sig bemærket med en stigning på knap 4 pct.

Derimod er Novo Nordisk faldet tilbage efter de seneste dages pæne stigninger. Først på eftermiddagen er det toneangivende C-20 indeks dog faldet noget tilbage, og ligger næsten uændret i forhold til onsdagens lukkekurs

På et møde her til eftermiddag har Den europæiske Centralbank som ventet besluttet, at fastholde renten på 4 pct.

På den hjemlige front er Danske Bank-aktien steget 2,73 pct. til 207,25 kr., efter at den amerikanske storbank Citigroup har opjusteret sin anbefaling af aktien til Køb fra tidligere Hold. Kursmålet blev samtidig hævet til 235 kr. fra tidligere 230 kr. pr. aktie.

A.P. Møller-Mærsk stiger 0,5 pct. til 58.200 kr., og Maersk Line har afgivet et bud på at udvikle og bygge en række højhastighedsskibe til den amerikanske flåde. Dermed går Maersk Line et skridt videre fra det hidtidige samarbejde, der kun har omfattet transport. Det fremgår af Maritimedanmark.dk.

Det er et fællesprojekt mellem den amerikanske hær og flåde, og der skal bygges mindst otte af den nye type skibe. Der er tale om en kontrakt til mange milliarder kroner, og hvert skib koster omkring 130 mio. dollar at bygge.

Skibenes opgave bliver at transportere militærenheder med alt udstyr til og fra indsatsområder med høj hastighed. Skibene vil ikke være bevæbnede, men udstyres med et helikopterdæk, skriver maritimedanmark.dk.

Positiv skotsk udmelding
Carlsberg stiger 0,3 pct. til kurs 642. Ifølge flere nyhedsbureauer har Scottish&Newcastles direktør John Dunsmore givet udtryk for, at de er åbne for en overtagelse, så længe prisen er attraktiv. En udmelding, der ifølge dagbladet Børsen har skabt glæde hos det danske bryggeri.

John Dunsmore mener fortsat, at forslaget fra Carlsberg og Heineken på 750 pence pr. aktie er for lavt, men meldingen er alligevel en opblødning i forhold til tidligere, hvor svarene fra skotterne nærmest var hånlige.

- Det er glædeligt, hvis John Dunsmores kommentarer kan tolkes således, at de er parat til at forhandle. Det har vi hele tiden haft et ønske om, siger Carlsbergs internationale pressechef, Jens Peter Skaarup, til Børsen.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk