Finansradio: Brøndby nedjusterer forventningerne kraftigt

Fodboldklubben Brøndby er netop kommet med halvårsresultat, hvor klubben vælger at nedjustere forventningerne.Klubben opnåede i første halvår et underskud før skat på 8,7 mio. kr. mod et resultat før skat på 66,4 mio. kr. i samme periode sidste år.

Selskabet vælger at nedjustere forventningerne til helåret fra +2 til +5 mio. kr. før skat til nu -9 til -13 mio. kr. før skat.

DSV har gang i hjulene
DSV opnåede i de første seks måneder et resultat før skat på 645 mio. kr. mod konsensus i markedet på 634 mio. kr. Nettoomsætningen udgjorde 17.074 mio. kr. Det kom frem, da DSV i dag aflagde regnskab.

- DSV fortsætter den positive tendens fra 1. kvartal 2007 og overrasker positivt på bundlinjen. Det sker på trods af, at omsætningen ikke helt levede op til markedets forventninger. Bag resultatet ligger en stærk udvikling for DSV Road i Skandinavien og Storbritannien samt DSV Sea & Air aktiviteterne, udtaler analytiker Michael Nielsen fra Jyske Bank til NetPosten.dk.

Interessen samler sig især om, hvordan det går med fordøjelsen af det netop opkøbte transportfirma Frans Maas, og hvilke synergier der er at hente fra sammenslutningen af de to selskaber.

- Vi forventer, at synergieffekterne fra opkøbet af Frans Mass kan overraske positivt og understøtte en god udvikling i indtjeningen i de kommende år, siger analytiker Michael Nielsen fra Jyske Bank til NetPosten.dk.

Sommerboom i privates aktiehandel
De private investorer gennemførte 144.843 handler på Københavns Fondsbørs i juli måned 2007 hos internetmæglerne. Det var en stigning på 104 pct. i forhold til juli måned 2006 med 71.158 handler.

- Aldrig tidligere har handelsaktiviteten i juli måned været så høj som i år. Juli måned er normalt en stille sommermåned på børsen, men nye kursrekorder efterfulgt af store kursfald sidst på måneden medførte at mange private investorer var mere aktive end normalt, siger Max Gandrup, Landechef Nordnet Danmark i en pressemeddelelse.

Danske investorer i klemme hos sløve EU-lande
Det koster dyrt hos danske investorer og udbydere af investeringsobjekter, at en række EU-lande stadig kører sololøb med deres egne investeringsregler. - Private kan kort sagt risikere, at de ikke rent juridisk er så godt beskyttet, som de troede, hvis de investerer i et andet EU-land. Det siger Kim Høibye fra Lett Advokatfirma til NetPosten.dk. En ny rapport fra den Internationale Monetære Fond viser, at en række EU-lande tøver med at gennemføre en harmonisering af markedet for finansielle ydelser. Kun otte lande, deriblandt Danmark, har indtil videre indført det såkaldte MiFID-direktiv om integration af det finansielle marked. Det betyder, at danske udbydere af investeringsobjekter underlagt langt mere strikse regler end mange af deres konkurrenter i EU. Og det giver i sidste ende lavere indtjening for de danske udbydere:

- Danske udbydere af investeringsobjekter oplever, at deres konkurrenter i EU-lande, der ikke skal leve op til samme regler, får nogle konkurrencefordele. Det skader selvfølgelig danske udbyderes forretning, siger Kim Høibye til NetPosten.dk. IMF-rapporten advarer om negative konsekvenser af forsinkelserne og fonden peger både på "betydelige etableringsomkostninger", og "potentielt skadelig juridisk usikkerhed for markedsdeltagere".

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk