Finansradio: Bankchefer tror det værste går uden om Danmark

Danske Banks Peter Straarup og Nordeas Peter Schütze venter, at uroen vil fortsætte nogle måneder, og at der kommer flere tab - også i Danmark. Men de tror ikke, at problemerne herhjemme bliver synderligt store. Det skriver Berlingske Nyhedsmagasin.

- Den situation, vi er i lige nu, er ganske normal - efter vi har været igennem en ekstraordinær periode. Det er en lille del at USA's finansielle sektor, der har problemer. Det er klart, at det er ubehageligt. Men Federal Reserve og ECB sender klare signaler om, at det basale fortsat er i orden. Der er ikke stillet spørgsmålstegn ved, at væksten kører og at det fortsat ser fornuftigt ud. Det allervigtigste er, at virksomhederne stadig tjener gode penge, så der er ikke noget, der tyder på, at aktiemarkedet kan skride på grund af det her problem, siger Peter Schütze.

- Der kommer nogle tab, som sikkert rammer nogle hedgefonde og pensionsselskaber. Det vil tage nogen tid, og det vil præge det amerikanske marked i en længere periode. Det, der sker, er, at risikopræmierne er ved at vende tilbage til noget mere normalt. Der bliver større forskel på høj kvalitet og lavere kvalitet. Det kan betyde, at nogle virksomheder herhjemme kommer til at leve med lidt højere rente end tidligere. Men en mere normal risikopræmie er sådan set kun godt set med bankøjne, siger Peter Straarup.

Finansnedtur blokerer børsnoteringer
Den aktuelle nedtur på de globale aktie- og kreditmarkeder er en effektiv blokade for virksomheder på vej mod børsen, vurderer en række eksperter. Mulighederne for at sælge selskaber til kapitalfondene er også voldsomt forværrede, og dermed er det hidtil gyldne marked for virksomhedssalg pludselig blevet bombet væsentligt tilbage. Det skriver dagbladet Børsen.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk