Finansradio: APM ned efter avis-melding om container-problemer

Det danske aktiemarked trak nedad onsdag trods pæne stigninger i det øvrige Norden og Europa. A.P. Møller-Mærsk trak markedet ned, mens Vestas susede opad.

Her i eftermiddag ligger det toneangivende OMXC20-indeks 0,4 pct. lavere i 469.

A.P.Møller-Mærsk er gået i gang med en stor reorganisering af Maersk Line, oplyser Financial Times. Fire ud af syv chefer fjernes fra ledelsen, der er under ledelse af skibsreder Eivind Kolding.

Reorganiseringen blev meddelt i et brev mandag til ledende medarbejdere af Eivind Kolding. Her erkendte han, at der er problemer i forretningen. Kolding advarede i brevet om, at ’containerforrentingen er blevet for bureaukratisk og tung, og at hvis divisionen ikke forandres, vil den tabe sin ledende position på markedet til konkurrenterne’ i meget nær fremtid.

Maersk Line har i en separat meddelelse oplyst, at selskabet planlægger at lave flere ændringer på fragtruterne mellem Asien og Europa, for at kunne yde bedre service til rederiets kunder. Omlægningen skyldes øgede omkostninger til brændstof. Markedet har valgt at sælge ud af Mærsk-aktierne igen i dag, og B-aktien falder 2 pct. til 57.500 kr.

Vestas fortsætter opad efter gårsdagens lille tilbagefald - således stiger aktien 2,9 pct. til kurs 504. Aktien er nu steget 70 point på seks handelsdage.

FLSmidth ’overvurderet’
På lang sigt er cementaktien FLSmidth overvurderet trods et glimrende regnskab for 3. kvartal. Det skriver Jyske Bank i en analyse.

Jyske Bank vurderer, at aktiens fair værdi bør ligge omkring 20 pct. lavere end det nuværende kursniveau. Derfor fastholder banken sin reducér-anbefaling.

FLSmidth opjusterede i forbindelse med sidste kvartals-regnskab sine forventningerne til 2007.

- Opjusteringen er nummer 11 på 2 år og 9 måneder. Det kan fortsætte et stykke tid endnu, men perlerækken af positive nyheder har pumpet aktiekursen op i et urealistisk højt niveau, der gør aktien sårbar overfor negative nyheder. Det bliver sværere og sværere for FLSmidth at overraske positivt, skriver Jyske Bank Aktien handles i dag 487 kr. pr. aktie. Det er en stigning på 0,9 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs.

Udenfor den ledende indeks har ejendomsselskabet Tower Group fået 47 ejendomme i Berlin, Wuppertal, Düsseldorf og Køln.

Den samlede anskaffelsesværdi udgør ca. 308 mio. kr.

Tower Group handles fladt til 150 kr.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk