Finansradio: Aktionær vil splitte Danisco op

En af de mindre aktionærer i Danisco forsøger at samle flertal bag et forslag om at splitte sukker- og ingrediensvirksomheden op. Storaktionæren ATP afviser at gå med.

- Jeg har altid godt kunne lide Danisco, men jeg vurderer, at en opsplitning ville skabe langt mere værdi for aktionærerne - i stil med dengang Novo blev splittet op i Novo Nordisk og Novozymes, siger Ole Steffensen som er adm. direktør for et mindre investeringsselskab der ejer 50.000 Danisco-aktier.

ATP afviser dog forslaget
- Man har i flere omgange talt om, om man skulle gøre det, men der er stor usikkerhed om, hvad der vil ske med sukkerregimet. Vi ønsker ikke at bakke op om det forslag, siger Claus Wiinblad fra ATP. Tyskland, Sverige og Storbritannien har alle bevilget fuldt tilskud til Alk-Abellós banebrydende nye tablet-baserede vaccine kaldet Grazax , mens Danmark, som medicinen kommer fra, tøver. Det skriver Frederiksborg Amts Avis ifølge Berlingske Business.

En uafhængig medicinalanalytiker, Frank Hørning Andersen fra Jyske Bank, tror, at også Middelhavslandene vender tommelfingeren opad.:

- Jeg venter fuld medicinalgodkendelse fra disse lande og i det hele taget en positiv nyhedsstrøm omkring Grazax, siger Hørning Andersen.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk