Finansradio: Aktier oppe på forventning om super Maersk-regnskab

Det danske aktiemarked gør sig klar med pæne stigninger inden flere vigtige begivenheder i løbet af den kommende uge. I dag får vi flere boligtal fra USA, og senere på ugen kommer der også interessante nøgletal, bl.a. fredagens PCE core deflator –et inflationsmål som den amerikanske centralbank benytter.

Den toneangivende danske OMXC20-indeks ligger her i middag 1,2 pct. højere i 497,2.

På regnskabsfronten går vi en interessant uge i møde. I dag er der lige kommet regnskab fra Hedegaard. I de næste par dage venter vi blandt andet Royal Unibrew, Mærsk, D/S Torm, Topdanmark og Group4.

Danmarks største virksomhed A.P. Møller-Mærsk står til at få et kanonregnskab, mener flere analytikere herhjemme og i udlandet.

ABN Amro, SEB Enskilda, ABG Sundal Colliers er blot nogle af de finanshuse, der for nylig har hævet Mærsk-aktien til "Køb." Især Containerdelen forventes at vise betydelig fremgang.

Mærsk Line forventes at vise overskud på bundlinjen allerede efter de første 6 måneder. Det er primært de gode fragtrater, samt organisatorisk omstrukturering af flåden, der vil vende underskuddet fra sidste år på 3,4 mia. kr. til et plus.

A.P. Møller-Mærsk fremlægger halvårsregnskab onsdag. B-aktien ligger lige nu 2,75 pct. højere i 71.100 kr.

Tankrater stiger
Skibsrederen D/S Torm stiger kraftigt med 5,8 pct. til 228 kr. Der er ingen selskabsspecifikke nyheder, men det er orkansæson, og tankraterne stiger.

Landbrugsselskabet Hedegaard har netop fremlagt et regnskab for første halvår af 2007.

Underskuddet før skat blev på minus 5,2 mio. kr. imod et overskud på 28,7 mio. kr. i samme periode af 2006.

Omsætningen er til gengæld steget til 928 mio. kr. mod 852 mio. kr. i 2006.

Hedegaard-aktien handles med en lav volumen, fladt, til 520 kr. i dagens marked.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk