Finansradio: Aktier følger Europa ned

Det danske aktiemarked følger de andre europæiske markeder ned på trods af en positiv lukning i USA i går aftes.

Her i eftermiddag ligger det toneangivende OMXC20-indeks 2 pct. lavere i 493.

Biokemiselskabet Novozymes’ aktie faldt kraftigt i dag oven på et ellers udmærket halvårsregnskab og er nu nede med 4 pct. i kurs 672.

- Efter den seneste udvikling var kursen på Novozymes som spændt på en flitsbue. Og markedet havde åbenbart forventet et endnu bedre regnskab, vurderer analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Bank overfor NetPosten.dk.

Novozymes-regnskabet var ellers uden de store negative overskrifter.

Novozymes opnåede i første halvår et resultat på niveau med konsensus i markedet. Før skat opnåede selskabet et resultat på 760 mio. kr. – noget, der faktisk var over konsensus på 748 mio. kr. Novozymes' tal er dog positivt påvirket af engangsforhold samt en omfordeling og reduktion af selskabsskat.

Novozymes fastholdte forventningerne til driften i 2007.

Danske Bank har i dag fremlagt sit regnskab for 1. halvår, som har medført et fald på 3 pct. til kurs 225.

Danske Bank opnåede i 1. halvår et resultat før skat på 10,1 mia. kr., men det var 200 mio. kr. under markedets konsensus.

For hele året forventer banken, at sin resultat før skat forventes at blive lidt lavere end i 2006.

FLSmidth har indgået en kontrakt på en ny komplet cementfabrik i Syrien til en værdi på omkring 840 mio. kr. Det fremgår af en børsmeddelelse.

- Det er positivt, at Mellemøsten fortsætter med et højt aktivitetsniveau selv efter flere års udvidelse af cementkapaciteten. Man kan således på ingen måde forvente at dette marked er mættet endnu, og vi vil fremover se flere ordrer fra denne region, udtaler administrerende koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen.

FLSmidth-aktien falder alligevel 1,9 pct. til kurs 451.

It-konsulenterne i Columbus IT har opjusteret deres forventninger til 2007, og forventer nu en samlet omsætning i niveauet 870-890 mio. kr. mod før forventet 810-830 mio. kr.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk