Finansradio: Aktier følger Asien ned

Det danske aktiemarked er faldet her til morgen, på trods af en positiv dag i USA. Asien noteres ligeledes negativ og futures peger nedad. Kreditkrisen er i centrum.

Det ledende danske OMX C20 er nede med 1 pct. i 477. Indekset endte ellers dagen i går med en stigning på 0,52 pct. efter at en række centralbanker, med Fed i front, fik i går verdenens aktiemarkeder til at foretage en kovending, da bankerne annoncerede en fælles plan til at afhjælpe det stigende pres på kreditmarkederne.

Centralbankerne vil tilføje markederne op til 40 mia. USD gennem forskellige auktioner.

USA lukkede positivt i går. De ledende index lukkede alle i omegn af et halvt procent oppe. Asien noteres markant negativ her til morgen. Nikkei noteres nede med 2,39 pct., mens Hang Seng ligger med et fald på 2,95 pct.

Her til morgen ligger olieprisen på Crude i 94,39 USD per tønde. Dollaren handles i 5,08 kr. Euroen handles i 7,46 kr.

Vestas konkurrent noterer sig på børsen
Den kinesiske vindmøllekonkurrent til Vestas, Goldwind, har planer om en børsnotering i Kina for at rejse 244 mio. dollars svarende til 10 pct. af aktiekapitalen.

Ifølge Jyske Bank er Goldwind trods en markedsandel på 33 pct. i Kina fortsat en meget lille lillebror til Vestas, da der er tale om en lokal producent. Væksten er dog meget høj, og på sigt har Goldwind efter Jyske Banks vurdering potentiale til at udvide salget til øvrige markeder.

Vestas handles lige nu 0,2 pct. oppe i 519 kr.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk