Finansradio: Aktier falder på fortsat finansuro

Det danske aktiemarked er startet lavere her til morgen efter en negativ udvikling i USA fredag og faldende asiatiske markeder her til morgen dansk tid. Futures på aktier peger også nedad. Det er finanskrisen der stadig spøger.

Det danske ledende OMX C20 indeks er nede med 1,3 pct. i 463.

Her til morgen ligger prisen på råolie i 91,27 dollars per tønde og dollaren handles i 5,14 kr.

Danisco-salg eller børsnotering
Fokus i dag er på sukker og ingrediens-selskabet Danisco.

Deutsche Bank i London er ifølge dagbladet Børsen blevet valgt som den investeringsbank, der skal sørge for sukkerdivisions fremtid. Fra dansk side er advokatfirmaet Kromann Reumert valgt som samarbejdspartner.

Det kan være tegn på, at Danisco fremskynder et eventuelt frasalg eller en børsnotering af sukkerdivisionen, der først var ventet i efteråret 2009 grundet skattetekniske årsager.

Danisco desuden med halvårsregnskab i dag.

Danisco handles lige nu en procent nede i 364.

Ordre ikke nok til at understøtte Vestas-aktie
Vindmølle-producenten Vestas har netop oplyst, at selskabet har modtaget en ordre på 48 stk. vindmøller til det 144 MW store Dokie Ridge-projekt i Canada.

Det er ikke nok til at forhindre et fald i kursen for Vestas på en så negativ dag. Aktien handles 2,3 pct. nede i 496.

Medicinalvirksomheden Novo Nordisk er på offensiv i Japan med insulinproduktet Levemir. Salgsstyrken er øget med 10 pct. og de tabte markedsandele til Sanofi-Aventis de seneste år skal vindes tilbage. Det fremgår af Morgenavisen Jyllands-Posten.

I weekenden har Novo fremlagt sit seneste insulinprodukt for 900 læger i Japan, som led i et togt, der skal hente tabte markedsandele tilbage på det vigtige japanske marked, skriver avisen.

Novo er det eneste aktie der handles oppe lige nu, nemlig 0,6 pct. oppe i 330.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk