Finansradio: Aktiemarkedet kommer igen efter sur start

Det danske aktiemarked startede dagen med at falde, men er siden kommet godt op igen og handles i et lille plus efter middag. Kort efter kl. 14 lå det toneangivende C20-indeks således næsten uændret i 460.

Den bedre stemning kan skyldes, at centralbankerne stiller rigelig med likviditet til rådighed for bankerne i frem mod årsskiftet.

Den Europæiske Centralbank (ECB) sendte tirsdag 348 mia. euro ud i pengemarkedet. Den amerikanske centralbank har også sendt mange penge ud i systemet, og offentliggør onsdag, hvor meget det drejer sig om.

Vestas oplyser, at konkurrenten Enercon har anket en dom vedrørende tilslutningsbetingelser til forsyningsnettet i England & Skotland. Dette afholder dog ikke Vestas-aktien fra at stige 3,5 pct. til kurs 507.

Danisco startede dagen med at stige efter gårsdagens halvårsregnskab. Aktien er siden faldet tilbage, og ligger nu 1,57 pct. under mandagens lukkekurs i kurs 377. Efter modgang på markedet for enzymer til bioethanol i USA er Danisco ved at komme ovenpå igen.

Virksomheden vinder nu både tabte kunder tilbage og får nye. Men der er endnu et stykke op til den eksplosive vækst, som markedsrivalen Novozymes oplever. Det skriver dagbladet Børsen.

En af de gode nyheder i gårsdagens regnskab var, at selskabets amerikanske enzymproducent, Genencor, endelig viser, at selskabet igen vinder terræn efter flere kvartaler med tab af kunder og etcifrede vækstrater.

Lundbeck og Takeda Pharmaceutical Company oplyser, at de to medicinalselskaber er gået videre til fase 3 med et medikament til behandling af sindslidelser og angst.

Lundbeck vil modtage milepælsbetaling fra Takeda på 40 mio. dollar i forbindelse med videreførelsen af medikamentet.

I dag vil opmærksomhen endnu engang være rettet mod aktiviteten på boligmarkedet i USA. Det ventes således, at antallet af nystartede boligbyggerier er faldet i november. Helt i tråd med den svage udvikling, der har været.

Det bliver desuden interessant at se, hvad den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kommer med på dagens møde om realkreditreglerne.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk