Finansradio: Aktiemarked ned efter øget usikkerhed

Centralbankernes tiltag med at tilføre ekstra kapital til markederne har blot øget usikkerheden på aktiemarkedet, hvilket gav sig udslag i pæne fald i Japan og Hongkong i nat.

Man frygter, at kapitalindsprøjtningen viser, at kreditkrisens omfang er værre end hidtil antaget. Dette har skabt yderligere frygt i markedet.

Herhjemme lå det toneangivende C20-indeks kort efter middag således 1,5 pct. lavere i 474,8. De amerikanske indeksfutures lå samtidig 0,8 pct. lavere.

Novo Nordisk blev presset ned først på dagen, efter at investeringsbanken Merrill Lynch nedjusterede anbefalingen til Neutral fra Køb. Samtidig har Novo Nordisk-konkurrenten Novartis besluttet at fyre 2500 medarbejdere på verdensplan. Fyringerne er led i en stor spareplan, der skal nedbringe selskabets udgifter før skat med 1,6 mia. dollar, eller 8,1 mia. kr., om året inden 2010.

Novo-aktien er dog kommet op fra de indledende lavpunkter under kurs 330 og handles nu 1,2 pct. lavere til kurs 333.

S&P Equity Research, der udarbejder aktieanalyser for Nordea, sænker kursmålet på transportgiganten DSV til 135 kr. fra 150 kr., men gentager købsanbefalingen. S&P nedjusterer den organiske vækst i DSV, ligesom analytikerne frygter lønpres i den nordiske region. DSV falder 2,8 pct. til 121 kr.

DFDS får en ny ledelsesstruktur, der er tilpasset selskabets nye strategi med fem business units og med øget fokus på HR. Koncerndirektør Søren Jespersen forlader i den forbindelse DFDS.

Aktien stiger 0,4 pct. til kurs 778.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk