Finansradio: A.P Møller skibe til den amerikanske flåde

Det danske aktiemarked er åbnet højere her til morgen, efter at USA i går udviklede sig positivt. Samtidig noteredes Asien højere, og futures ligger højere.

Det danske OMX-C20 ligger lige nu 1 pct. højere i 479.

USA lukkede positivt i går med både Dow Jones, Nasdaq og S & P500 i omegn af 1,5 pct. oppe. Asien noteres positiv her til morgen. Nikkei noteres oppe med 1,8 pct., mens Hang Seng ligger med en stigning på 1,3 pct.

Her til morgen ligger olieprisen på råolie i 87,49 USD per tønde. Dollaren handles i 5,07 kr.

A, P Møllers division Maersk Line har afgivet et bud på at udvikle og bygge en række højhastighedsskibe til den amerikanske hær. Dermed går Maersk Line et skridt videre fra det hidtidige samarbejde, der kun har omfattet transport. Det fremgår af Maritimedanmark.dk.

Projektet er et fællesprojekt mellem den amerikanske hær og flåde. Planen er at der skal bygges mindst otte skibe af den nye type.

Skibenes opgave bliver at transportere en militærenhed på kompagnistørrelse komplet med alt udstyr til og imellem indsatsområder med høj hastighed. Skibene vil ikke være bevæbnede, men udstyres med et helikopterdæk, skriver maritiedanmark.dk.

Der er tale om en kontrakt til mange milliarder kroner. Hvert skib må koste omkring 130 mio. USD at fremstille.

I mere end 40 år har Maersk Line Ltd. arbejdet tæt sammen med det amerikanske forsvar. Rederiet har løst en lang række transport og logistik opgaver for flåden. Således har Maersk skibe deltaget i alle USA's militære operationer lige siden Vietnam krigen, skriver maritimedanmark.dk.

A.P Møller Maersks B aktie ligger lige nu 0,5 pct. oppe i 58.500 kr.

Stadig røre om Carlsbergs bud
Ifølge flere nyhedsbureauer har Scottish & Newcastles direktør John Dunsmore i den hollandske erhvervsavis Het Financieele Dagblad givet udtryk for, at de er åbne for en overtagelse, så længe prisen er attraktiv. En udmelding, der ifølge avisen Børsen har skabt glæde hos Carlsberg.

John Dunsmore mener fortsat, at forslaget fra Carlsberg og Heineken på 750 pence pr. aktie er for lavt, men meldingen er alligevel en opblødning i forhold til de tidligere, der var nærmest hånlige, skriver avisen.

Carlsberg ligge lige nu et halvt procent oppe i 643 kr.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk