Finansministers europarejse sætter fart på græsk aktiemarkeder

Den græske finansministers tur i Europa for at lave aftaler med europæiske ledere om landets fremtidige økonomiske situation har indtil videre vist positive udslag på det græske aktiemarked, desuden gav det et løft til flere andre europæiske markeder.

Den græske finansministers tur i Europa for at lave aftaler med europæiske ledere om landets fremtidige økonomiske situation har indtil videre vist positive udslag på det græske aktiemarked, desuden gav det et løft til flere andre europæiske markeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: YANNIS BEHRAKIS

Finansministerens oprindelige provokerende krav er blevet afløst af mere kompromissøgende forslag. Finansministeren mangler stadig at mødes med sin tyske kollega, der ses om landets barskeste udlåner.

Det skriver Wall Street Journal.

- Efter en uge med meget provokerende krav over for sine kreditorer, ser det ud til, at den græske regering har trukket sig noget, og at fornuftige forhandlinger nu kan gå i gang, vurderer økonomerne Philippe Gudin og Francois Cabau fra Barclays.

Investorer ser det som et godt tegn, at Grækenland nu forhandler med de europæiske lande. Tirsdag steg det primære aktieindeks i Athen 11 pct., og udbyttet på græske 10-års obligationer fadt 1,5 procentpoint. Dette gav medvind til særligt de spanske og italienske markeder.

Dog skal det ikke forventes at de positive udsigter nødvendigvis fortsætter, understreger økonomer over for Wall Street Journal. Tyskland, som den græske finansminister mødes med torsdag, vil være mindre åben over for de græske krav end andre europæiske økonomier.