Finansmarkeder bekymrer sig mindre og mindre for Grækenland

Da den græske økonomi "kun" udgør knap 2 pct. den samlede økonomi i EU - og aktiemarkedet endnu mindre - kommer et eventuelt græsk exit trods landets høje gæld heller ikke til at få vidtrækkende konsekvenser.

Læs mere
Fold sammen

Det vurderer aktiestrateg i Nordea Tine Choi Danielsen, der mener, at et grexit er efterhånden priset ind. Alligevel om udelukker hun ikke yderligere kursfald, hvis vi ender der.

- Det afgørende for finansmarkederne er, at den græske syge ikke spreder sig, og i takt med forhandlingerne er trukket i langdrag, har de forskellige institutioner med Den Europæiske Centralbank (ECB) i spidsen efterhånden fået gjort alle våben klar i kampen mod spredningen, konstaterer hun.

Hun vurderer ikke, at nerverne hos investorerne er blevet tyndslidte, men nærmere hærdede "og jo flere gange man råber ulven kommer, jo mindre bliver reaktionen."

KORTVARIG REAKTION PÅ GREXIT

Det er dog vurderingen fra Nordea, at man stadig skal vente, at aktierne vil blive sendt til tælling og investorerne vil søge ly i danske stats- og realkreditobligationer med kraftige rentefald til følge, hvis et exit bliver realiteten.

- Reaktionen vil dog være kortvarig, fordi det ikke kommer som nogen overraskelse for investorerne, og efterhånden vil fokus vendes mod de økonomiske nøgletal og regnskabssæsonen for andet kvartal, der står for døren, vurderer aktiestrategen.