Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 47

Berlingske har samlet et overblik over de vigtigste regnskaber og nøgletal, du skal holde øje med i den kommende uge.

EasyJet præsenterer i den kommende uge årsregnskab for koncernens skæve regnskabsår. Selskabet forventer et markant fald i resultatet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Omer Messinger/EPA/Ritzau Scanpix

Mandag 18. november

Høreapparatproducenten Demant kommer med regnskab for tredje kvartal. Halvårsregnskabet viste en stigning i omsætningen på otte procent og et fald i driftsresultatet på ni pct. sammenlignet med første halvår 2018. Driftsresultatet faldt blandt andet, fordi mange kunder, der stadig var i prøveperioden, returnerede deres høreapparater for selskabets nye flagskibsprodukt, men også på grund af højere distributionsomkostninger. Selskabets aktiekurs er på niveau med kursen ved årets begyndelse.

Desuden kommer Rovsing med regnskab for første kvartal.

Tirsdag 19. november

Lavprisflyselskabet EasyJet kommer med årsregnskab. Selskabet købte i slutningen af 2017 en del af det kuldsejlede Air Berlins aktiviteter i Tegel-lufthavnen i Berlin. Uden det opkøb voksede EasyJets omsætning 12,9 pct. i 2018. EasyJets passagertal voksede 8,6 pct. i 2019, og EasyJet forventer et resultat før skat på 420-430 mio. pund. Det ville være et fald på 25,6 pct. Aktiekursen er steget 18,1 pct. siden årets begyndelse.

Den Europæiske Centralbank præsenterer nye tal for euroområdets betalingsbalance. Handelsbalancen viste et overskud på 25,7 mia. euro. i august.

Onsdag 20. november

Der kommer eksporttal for september fra det japanske finansministerium. Japans eksport er stadig svag og faldt i september 5,2 pct. på årsbasis. Størstedelen af japansk eksport er til Kina, hvor økonomien ikke har været uden problemer i år.

Der kommer referat af et møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Banken begyndte at nedsætte renten igen i begyndelsen af 2019 som reaktion på usikkerhederne om den globale handel og økonomiske udvikling.

Desuden præsenterer Sonos, Prime Office og Vestjysk Bank regnskaber.

Derudover præsenterer Danmarks Statistik »Arbejdskraftundersøgelsen«, hvor man opgør ledighed, så den er sammenlignelig med andre europæiske lande, og forbrugerprisindekset, som i oktober steg med 0,5 pct.

Torsdag 21. november

Kabelproducenten NKT Holding præsenterer regnskab for tredje kvartal. Selskabets halvårsregnskab viste, at omsætningen var faldet 17,5 pct. sammenlignet med første halvår 2018. Driftsresultatet faldt til et underskud på 35,9 mio. euro fra et underskud på 1,3 mio. euro. EBITDA-marginen faldt desuden fra 9,4 pct. til 1,6 pct. NKT skuffede i juli markedet ved ikke at vinde hovedopgaven på Viking Link (et kabel fra Danmark til Storbritannien). Siden er aktiekursen steget markant og er i foråret steget 35,3 pct.

Danmarks Statistik præsenterer »Industriens investeringsforventninger« for 2020. Forventningen har været investeringsvækst i otte ud af ni år siden 2010. Desuden præsenteres beskæftigelsen og forbrugertilliden for dansk økonomi for henholdsvis september og oktober.

EU-Kommissionen præsenterer nye tal for eurområdets forbrugertillid. Indekset faldt i oktober 1,1 point til minus 7,6, hvilket var det laveste niveau siden december 2018.

Det franske statistikinstitut præsenterer erhvervstillid i Frankrig. Siden begyndelsen af 2018 er tallet faldet fra 114 til 99 i oktober. Indekset er dermed nu på det laveste niveau i næsten fem år.

Fredag 22. november

Isoleringsvirksomheden Rockwool International præsenterer tredje kvartalsregnskab. I første halvår voksede virksomhedens omsætning 4,4 pct., mens driftsresultatet voksede 10,5 pct. Dermed steg selskabets driftsmargin fra 12,7 til 13,4 pct. På grund af højere volatilitet på markedet nedjusterede man vækstforventningen til omsætningen til 2-5 pct. fra 4-8 pct. Kursen er faldet 16,1 pct. i 2019.

Der kommer PMI-målinger på fremstillingssektorerne i Japan, Tyskland, Frankrig og USA. Japansk økonomi befinder sig i en usikker situation, hvor eksporten er svag, og man lige har hævet salgsskatten – en skat, som tidligere har medført store økonomiske konsekvenser. Dermed faldt indekset for Japan i oktober til 48,5 fra 48,9. Det er faldet fem af de seneste seks måneder.

Tysk økonomi undgik i sidste uge recession, og analytikerne er blevet mindre negative. PMI for fremstillingssektoren er i år faldet fra næsten 52 til 42,1 i oktober.

Frankrigs PMI steg 0,6 point til 50,7 og var dermed over de 50, som indikerer en positiv udvikling. Landets økonomiske vækst ventes at udgøre det største bidrag til væksten i EU.

USAs fremstillingssektor voksede i oktober med et PMI på 51,3. I begyndelsen af året lå indekset for USA lige under 55. Indekset er således faldet, men har holdt sig over 50 i hele 2019.