Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 46

Flere store danske virksomheder kommer med regnskaber i næste uge – blandt andre rederierne DFDS og A.P. Møller Mærsk. I makroøkonomien kommer fokus til at ligge på Tyskland og Storbritannien.

Verdens største containerrederi, A. P. Møller - Mærsk, kommer med regnskab for tredje kvartal på fredag. I første halvår endte bundlinjen med et underskud på 503 mio. dollar mod et overskud på 2,8 mia. dollar i første halvår 2018. Arkivfoto: Ingo Wagner/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: INGO WAGNER

Mandag 11. november

Danmarks Statistik præsenterer den danske betalingsbalance over for udlandet. Man har længe forventet en afmatning på de internationale markeder blandt andet på grund af handelsusikkerhed. Især Tyskland, som er Danmarks største eksportmarked, har været i problemer. Det har dog ikke vist sig på den danske betalingsbalance, hvor de seneste måneder har vist markant vækst i eksporten af varer. Desuden præsenterer Danmarks Statistik forbruger- og nettoprisindeks og nyregistrerede motorkøretøjer.

Der kommer BNP-tal for Storbritanniens økonomi i tredje kvartal. I andet kvartal voksede BNP med 1,3 pct. på årsbasis, hvilket var den laveste vækst siden andet kvartal 2018. Der kommer også tal for industriproduktionen og betalingsbalancen. Britisk økonomi er meget påvirket af Brexit, og industriproduktionen er faldet i ni af de seneste 11 måneder.

Tirsdag 12. november

Det danske rederi DFDS kommer med tredje kvartalsregnskab. I andet kvartal omsatte selskabet for 4,2 mia. kr. og fik et resultat før skat på 486 mio. kr. Førstnævnte var en stigning på 8,9 pct. mens resultatet var et fald på 1,8 pct. Den ekstraordinære usikkerhed om udfaldet af Brexit reducerer for tiden handelen med Storbritannien og sigtbarheden i markedet, og på den baggrund har DFDS sænket forventningerne en smule.

Københavns Lufthavne, D/S Torm, DLH, Veloxis Pharmaceuticals og SP Group præsenterer ligeledes regnskabstal for tredje kvartal.

ZEW-instituttet offentliggør dets indikator, som måler analytikeres meninger om tysk økonomi, for november. Analytikerne har længe haft et negativt syn på tysk økonomi. Indekset har således været negativt i hele det seneste år undtagen april. Efter april faldt indekset på fire måneder fra 3,1 til minus 44,1, og det har siden ligget omkring de 22,8, som det lå på i oktober.

Onsdag 13. november

Medicoselskabet Ambu fremlægger årsregnskabet for det skæve regnskabsår 2018/19. Ambu, der tjener sine penge på hospitalsudstyr, viste umiddelbart pæne takter i tredje kvartal af regnskabsåret. Ambus omsætning voksede til 773 mio. kr. fra 673 mio. kr. i tredje kvartal 2017/18. For hele 2018/19 nedjusterede Ambu sine forventninger til den organiske vækst til ca. fire til fem pct. mod tidligere 14-15 pct.

Det danske bryggeri Royal Unibrew kommer med regnskab for tredje kvartal. Bryggeriet endte april, maj og juni med et salg på 2,3 mia. kr. mod 2,1 mia. kr. i samme periode sidste år. Andet kvartal var positivt påvirket af timingen med påsken i 2019, men negativt påvirket af vejret sammenlignet med 2018. Overskuddet i andet kvartal blev løftet til 388 mio. kr. mod 359 mio. kr. i samme periode sidste år.

Brdr. Hartmann, H+H International, Jeudan, Kreditbanken, Lollands Bank og MT Højgaard Holding fremlægger også regnskabstal for tredje kvartal.

Torsdag 14. November

Scandinavian Tobacco Group aflægger regnskab for tredje kvartal. Selskabet havde en organisk omsætningsvækst på minus 1,2 pct. i første halvår 2019. Det medvirkede til en omsætning på 1,8 mia. kr. Driftsresultatet (EBIT) blev 399 mio. kr., mens periodens resultat var uændret på 205 mio. kr.

Møns Bank, Nilfisk, Zealand Pharma og Victoria Properties præsenterer ligeledes regnskab for tredje kvartal.

Det føderale statistikbureau i Tyskland kommer med tal på landets BNP-vækst i tredje kvartal. Tysk økonomi har haft problemer med lavere industriproduktion, hvor efterspørgslen på de internationale markeder er faldet for eksempel på det kinesiske bilmarked. Tysk økonomi havde negativ vækst i andet kvartal, og endnu en negativ måling vil officielt gøre situationen i tysk økonomi til en recession.

Fredag 15. November

Rederiet A.P. Møller-Mærsk kommer med regnskabstal for tredje kvartal. Selskabet omsatte for 19,2 mia. dollar i første halvår, en lille stigning fra 18,9 mia. dollar i samme periode i 2018. Resultatet efter skat var på minus 503 mio. dollar mod et overskud på 2,8 mia. dollar i første halvår af 2018. Sidste år var overskuddet dog stærkt hjulpet af frasalg og divisioner, som stod til at blive udskilt.

VVS-koncernen Brdr. A&O Johansen fremlægger også regnskab for tredje kvartal. I andet kvartal lød A&O Johansens omsætning på 848,5 mio. kr., hvilket var en stigning på to pct. i forhold til andet kvartal sidste år.

Softwareselskabet SimCorp offentliggør ligeledes regnskab for tredje kvartal. Omsætningen steg med 21 pct. til 209 mio. euro i første halvår i 2019. Driftsresultatet (EBIT) steg med 57 pct. til 58,7 mio. euro i første halvår, hvilket svarede til en overskudsgrad på 28 pct. Periodens resultat steg også markant til 43,3 mio. euro fra 27,5 mio. euro i samme periode sidste år.