Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 40

Vi har herunder samlet et overblik over de regnskaber og makroøkonomiske nøgletal, du bør holde øje med i den kommende uge.

Torsdag venter vi i spænding på H&Ms regnskab for tredje kvartal efter nogle gode sommermåneder. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mandag 30. september

Danmarks Statistik offentliggør tallene for ejendomssalget i juli. Den foregående rapport viste, at priserne på enfamiliehus steg på landsplan med 2,7 pct. fra maj til juni, mens priserne på ejerlejligheder steg med 1,2 pct. i forhold til samme måned sidste år. Det er syvende måned i træk, at priserne på enfamiliehuse er steget mere end på ejerlejligheder, når man måler prisudviklingen i forhold til samme måned året før.

Danmarks Statistik offentliggør tallene for ledigheden i august«. Fra juni til juli lå bruttoledigheden stort set uændret, svarende til et niveau på 104.900 fuldtidspersoner i juli. Ledighedsprocenten lå dermed forsat på 3,8 pct. af arbejdsstyrken. Hermed har bruttoledigheden stort set ligget uændret siden slutningen af 2018.

Desuden kommer der tal for arbejdsløsheden i Tyskland, euroområdet og Italien.

Tirsdag 1. oktober

Kina har nationaldag, og det fejres i uge 40, hvor det kinesiske marked holder lukket samtlige dage.

Der kommer endelige PMI-tal for fremstillingen i en række lande, herunder USA, Spanien, Italien, Frankrig, Tyskland, euroområdet og Storbritannien.

Onsdag 2. oktober

Den tyske 5-årige obligation ramte sit laveste niveau nogensinde i september 2019. Der kommer nye tal, hvor vi finder ud af om kursen skal op eller ned, eller træde vande. De seneste år har været præget af negative korte renter, som er en refleksion af, at Den Europæiske Centralbank har holdt indlånsrenten negativ, hvilket blandt andet betyder, at bankerne skal betale for at placere deres penge i centralbanken.

Torsdag 3. oktober

Den danske elektronikvirksomhed Bang & Olufsen kommer med regnskab for første kvartal af det skæve regnskabsår 2019/2020. Regnskabet for 2018/2019 var en negativ oplevelse for de hårdt prøvede aktionærer. Struer-virksomheden havde en tilbagegang i regnskabsåret 2018/2019 på 13,6 pct. til en omsætning på 2,8 mia. kr., mens nettoresultatet endte på 19 mio. kr. mod 81 mio. kr. året før.

Den svenske modekoncern H&M kommer med regnskab for tredje kvartal i det forskudte regnskabsår 2018/2019. For nylig offentliggjorde selskabet sine salgstal, der viste en fremgang på 12 pct. i sommermånederne juni, juli og august i forhold til samme periode sidste år. Godt modtagne sommerkollektioner og øget markedsandel bekræfter, at H&M er på det rette spor med bestræbelserne på at imødekomme kundernes stadigt stigende forventninger.

Tyskland fejrer genforeningsdag, og derfor holder det tyske aktiemarked lukket.

Fredag 4. oktober

Danmarks Statistik offentliggør tallene for konkurser i september. I august var der 177 konkurser blandt aktive virksomheder, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Det er 18 pct. færre end i juli. Konkurserne førte til 655 tabte fuldtidsjob, eller 43. pct. færre end i juni. I perioden juni-august var der 11 pct. færre konkurser end i marts-maj, mens antallets af tabte job var 13 pct. lavere.

Det amerikanske beskæftigelsesministerium offentliggør jobrapporten for august. Jobskabelsen uden for landbruget i USA var i august 130.000 mod ventet 151.000 blandt økonomerne, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.