Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 23

Berlingske har samlet et overblik over de regnskaber og nøgletal, der kan påvirke finansmarkederne i den kommende uge.

I slutningen af ugen offentliggøres det såkaldte amerikanske »kongetal«. Beskæftigelsen uden for landbruget i USA faldt med 20,5 mio. job, det er det største fald i beskæftigelsen vi nogensinde har set på blot én måned. Det bliver derfor spændende at se, hvad Washington melder ud på fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Justin Lane/Scanpix Ritzau
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag 1. juni

Der kommer Caixin-PMI på Kinas produktionssektor. PMI-tallet dykkede kraftigt i februar til et niveau lige over 40. Indekset steg siden til 50,1 i marts, men faldt lidt tilbage i april til 49,4.

Informationstjenesten Markit præsenterer endelige PMI-tal på fransk industriproduktion. Det foreløbige PMI-tal for maj tog en markant stigning til 40,3 fra 31,5 i april, men det ligger stadig en del under niveauet fra før coronakrisen.

Der kommer også PMI på produktionen i Italien. Italien har i særdeleshed været påvirket af krisen. Tallet viste et fald fra 48,7 i februar til 40,3 i marts, og tallet faldt yderligere til 31,1 i april. Det forventes, at PMI-tallet stiger til niveauet omkring 40 igen.

Tysklands produktionssektors endelige PMI bliver også præsenteret af Markit. PMI-tallet er faldet fra over 48 i februar til 36,8 i det foreløbige tal for maj i år.

Markit kommer også med den endelige PMI-opgørelse for euroområdets industri. Indekset er faldet fra 49,2 i februar til 33,4 i april. Det foreløbige tal for maj er 39,5.

Til sidst kommer der også PMI på amerikansk industriproduktion. Tallet udgives ligeledes af Markit og viste et stort fald fra 48,5 i februar til 36,1 i april. Det foreløbige tal for maj er på 39,8.

Tirsdag 2. juni

DNB, en norsk finansinstitution, præsenterer resultater af en rundspørge blandt indkøbschefer i Norge for maj. Landet har været ramt af nedlukningen som andre steder i verden, men er også blevet ramt af krisen på oliemarkedet. Senest har den norske stat iværksat et stort stimulansprogram i den nye finanslov, som forventes at give et underskud på 4,2 pct. af oliefonden. Indekset faldt omkring ti point i marts og steg fra 41.4 til 42 i april.

Onsdag 3. juni

De seneste tal for arbejdsløsheden i euroområdet offentliggøres. I marts steg arbejdsløsheden med 0,1 procentpoint i forhold til måneden før til 7,4 pct.

Der kommer nye tal for fabriksordrer i USA for april måned. De amerikanske fabriksordrer faldt i marts med 10,3 pct.

Markit præsenterer PMI-tal for servicesektorerne i Spanien, Italien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, eurozonen og USA.

Der kommer Caixin-PMI på Kinas servicesektor. Indekset faldt ned til 26,5 i februar fra 51,8 i januar. Indekset steg til 43 i marts og er steget yderligere til 44,4 i april.

Torsdag 4. juni

Der kommer handelsbalancetal fra USA. Handelsbalancen gik fra et underskud på 45,5 mia. dollar i januar til et underskud 39,8 mia. dollar i februar, men underskuddet er dog steget til 44,4 mia. dollar i den seneste opgørelse, som gælder marts måned.

De seneste tal for detailsalget i eurozonen offentliggøres. I marts faldt detailsalget med 11,2 pct. sammenlignet med måneden før. På årsbasis faldt detailsalget i eurozonen med 9,2 pct.

Der afholdes rentemøde i ECB, hvor det forventes, at man vil holde renten i ro.

Desuden kommer Glunz og Jensen med årsrapport.

Fredag 5. juni

Der kommer amerikanske »​kongetal«. Det såkaldte kongetal fra arbejdsministeriet i Washington viste, at beskæftigelsen uden for landbruget i USA faldt med 20,5 millioner job. Vi har aldrig tidligere i amerikansk historie set et så voldsomt fald i beskæftigelsen på blot én måned.

SAS offentliggør trafiktal for maj. SAS er et af de selskaber i Europa, som fløj med flest passagerer i april. Samlet var der 95.090 passagerer ombord, hvilket svarer til en tilbagegang på 95,7 pct. i forhold til året før, hvor omkring 2,1 mio. personer rejste med SAS i april måned. SAS har indtil videre fyret 5.000 medarbejdere.

Danmarks Statistik bringer en opgørelse over konkurser i maj. Danmarks Statistik modtog i alt data om 494 konkurserklæringer i april, hvoraf de 209 er i aktive virksomheder, som har ansatte og/eller en omsætning over 1 mio. kr. De resterende 285 konkurser er i såkaldte nulvirksomheder, der ikke har ansatte og og kun en mindre omsætning. En del af erklæringerne kan sandsynligvis henføres til udskudte konkursbegæringer fra marts. Danmarks Statistik vurderer, at de tilgængelige data om erklærede/kundgjorte konkurser i april er behæftet med nogen usikkerhed ift. at vise det reelle omfang af konkursramte virksomheder og heraf tabte job. Det skyldes, at Sø- og Handelsretten og Skifteretterne var i nøddrift fra 12. marts til 26. april, hvor de primært behandlede egenbegæringer om konkurs samt øvrige hastesager. En samlet vurdering af hhv. begærede og erklærede konkurser, viser trods konkurser i nogle større virksomheder under covid-19-nedlukningen, at den alvorlige nedgang i mange virksomheders aktiviteter ikke – endnu – har udløst en markant stigning i antallet af konkursbegæringer. Hjælpepakkerne til erhvervslivet kan have spillet en rolle i dette.