Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 20

Berlingske har samlet et overblik over de vigtigste regnskaber og nøgletal i den kommende uge.

Et af Europas store industrikonglomerater havde planlagt en fusion med indiske Tata Group på det europæiske marked. Da Magrethe Vestagers DG-Comp blokerede for fusionen, annoncerede selskabet en global sparerunde med fyringer, heraf mange i Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sascha Steinbach/EPA/Ritzau Scanpix

Mandag 11. maj

Italiens statistikbureau kommer med nye tal for industriproduktion i marts. Italiens industriproduktion er på årsbasis faldet i hver opgørelse siden februar 2019. Således også i februar 2020, hvor produktionen faldt 2,4 procent, men opgørelsen for marts er forventet at vise et markant større fald på grund af krisen.

Desuden kommer Sparekassen Sjælland med regnskab for første kvartal.

Tirsdag 12. maj

Det danske medicinalselskab Lundbeck kommer med regnskab for første kvartal. Lundbeck har haft svært ved at distribuere lægemidler i Kina, som er et af virksomhedens største markeder. Medicinalindustriens efterspørgsel er anset for mindre påvirkelig, fordi få forbrugere vælger at spare på lægemidler i krisetider.

Den tyske koncern Thyssenkrupp kommer med kvartalsregnskab. Koncernen indgik i februar en aftale med to kapitalfonde om et frasalg af elevatorforretningen, som forventes at lukke i juli på trods af den ændrede markedssituation. Thyssenkrupp skal bruge frasalget til at dække pensionsforpligtelser. Selskabets aktiekurs faldt omkring 50 procent mellem januar 2018 og begyndelsen af 2020. Især blev ledelsen udfordret, da det planlagte joint venture med Tata Group i den europæiske stålindustri blev blokeret af Europa-Kommissionen, og man var nødt til at skifte strategi.

Kinas statistikbureau præsenterer tal for inflationen i april. Inflationsraten i Kina har i mere end et halvt år været høj, fordi svinekød, en central del af landets fødevareforbrug, er blevet dyrere på grund af et udbrud af afrikansk svinepest. Regeringen sænkede i den forbindelse tolden på svinekød. Inflationen var senest 4,3 procent på årsbasis.

USAs statistikbureau kommer med nye tal for kerneinflationen i april. Med en måling på 2,1 procent i maj endte inflationsraten under markedets forventning og på det laveste niveau i ni måneder. Kerneinflationen har været central for den amerikanske pengepolitik, men den offentlige gæld kan blive vigtigere.

Desuden kommer Copenhagen Capital med kvartalsregnskab.

Onsdag 13. maj

Det danske rederi A.P. Møller-Mærsk kommer med regnskab for første kvartal. Selskabet er i en omstillingsproces, hvor man vil gøre koncernen til en mere fokuseret logistik- og transportvirksomhed. I den forbindelse faldt omsætningen ca. én procent, som er det første fald siden 2016. Driftsomsætningen steg på grund af lavere nedskrivninger og højere bruttomargin.

Der kommer regnskab for første kvartal i kabelvirksomheden NKT Holding. Selskabets kerneforretning i strømkabler skrumpede organisk ti procent i 2019, mens NKT Photonics, som specialiserer sig i lysledere, organisk voksede ti procent. Photonics er på trods af høj vækst fortsat en lille del af den samlede forretning, og dermed faldt omsætningen samlet. Derudover faldt bruttomarginen fra fem til to procent og virksomheden fordoblede underskuddet. Både NKT og Photonics forventer at vokse i 2020, og bestyrelsen undersøger strategiske muligheder i forhold til Photonics-forretningen.

Der kommer en foreløbig opgørelse af Storbritanniens BNP-vækst i første kvartal af 2020. I fjerde kvartal voksede økonomien 1,1 procent i Storbritannien. Det foreløbige BNP-tal for første kvartal i euroområdet viste et fald på 3,8 procent.

Den fortsat lave oliepris har sat gang i lageropbygningen i USA, som der kommer tal på i dag. Væksten i de globale olielagre har ført til spekulation i, hvornår lagrene møder deres begrænsning, hvilket Rystad Energy, en research-virksomhed, forventer vil ske i løbet af maj.

Desuden kommer Rockwool, Brdr. Hartmann, MT Højgaard, Salling Bank, DLH, Vestjysk Bank og Rovsing med kvartalsregnskaber.

Torsdag 14. maj

Den ugentlige opgørelse af nye arbejdsløse i USA bliver præsenteret for ugen inden 9. maj. Den eksplosive stigning i antallet af arbejdsløse i verdens største økonomi er blevet emblematisk for krisen. Efter seks uger med hidtil usete antal nye arbejdsløse faldt tallet i ugen inden 25. april til 3,9 mio., hvilket dog stadig er langt højere end alle observationer før krisen.

Desuden kommer Parken Sport & Entertainment, Alm. Brand, Bavarian Nordic, D/S Torm, Fynske Bank, Zealand Pharma, Lån & Spar Bank og Jeudan med regnskaber.

Fredag 15. maj

Der kommer en foreløbig opgørelse af Tysklands BNP-vækst i første kvartal af 2020. Tysk økonomi stagnerede i fjerde kvartal på månedsbasis og er forventet at skrumpe i første kvartal, hvor euroområdets BNP altså faldt 3,8 procent på årsbasis.

Der kommer tal på udviklingen i USAs detailsalg i april. I marts faldt detailsalget 8,4 procent, men det forventes at være faldet mere i april på grund af den økonomiske krise og de yderligere restriktioner.

Der kommer tal på USAs industriproduktion i april. I marts faldt produktionen 5,4 procent, hvilket var mere end forventet, men alligevel er produktionen forventet at falde hurtigere i opgørelsen for april.

Desuden kommer Nilfisk, Boliga Gruppen, Den Jyske Sparekasse og H+H International med regnskaber.