Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 2

Berlingske har samlet et overblik over de vigtigste regnskaber og nøgletal, der kan påvirke finansmarkederne i den kommende uge.

Mens der ikke er mange selskabsspecifikke nyheder i den kommende uge, kommer der som altid masser af makroøkonomiske indikatorer fra både hjemlige og oversøiske markeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ludovic Marin/AFP/Ritzau Scanpix

Mandag den 6. januar

Der kommer PMI-tal for Japans fremstillingssektor i januar. Japan er plaget af aftagende vækst i Kina og global usikkerhed om handel, og på den baggrund har japansk eksport længe været svag. I januar 2019 var PMI-indekset over de 50, som indikerer en forbedring, men indekset sluttede året med at falde til 48,8. Indekset har siden april ikke været over 50.

Der kommer også PMI-tal for Kinas servicesektor i december. Landet har fortsat problemer med handelskrig og afvikling af gæld i landets finanssektor og virksomheder. Siden august har landets fremstillingssektor været i bedring hjulpet af en bedring i handelssituationen og statslig stimulans af økonomien. Servicesektorens PMI faldt fra 54,5 i april til 51,1 i oktober, hvorefter indekset steg til 53,5 i november.

Der kommer desuden PMI-tal fra Brasiliens servicesektor for december.

Tirsdag den 7. januar

Danmarks Statistik offentliggør ejendomssalg for oktober 2019. Priser på lejligheder og sommerhuse faldt i tredje kvartal, mens enfamiliehuse steg i værdi. Samtidig er markedsaktiviteten i enfamiliehuse steget 3,8 procent i 2019 indtil september, mens den er faldet 2,2 procent for ejerlejligheder i samme periode.

Danmarks Statistik præsenterer ligeledes konjunkturbarometer for erhvervene for december. Tillidsindikatoren steg i november fra 98,1 til 102,2, mens industrien berettede om yderligere forværring fra oktober til november og sænkede forventningerne til de kommende tre måneder.

Desuden kommer der PMI-tal for Japans servicebranche i december. Servicebranchen har med undtagelse af oktober været i forbedring i hele 2019.

Onsdag den 8. januar

Detailkæden Matas kommer med regnskab for tredje kvartal. Detailbranchen er trængt af onlinesalg, som efter opkøb udgør 11,5 procent af Matas’ omsætning, hvilket er en stor stigning fra 4,1 procent​ i samme periode året før. Generelt voksede virksomheden 4,8 procent i første halvår, men den underliggende omsætning uden udvidelserne af selskabet faldt 0,5 procent. Ledelsen forventer stadig, at den underliggende omsætningsvækst ender med at være positiv med en vækst på mellem 0,5 og 1,5 procent. Driftsresultatet faldt 2,5 procent, og Matas-aktien faldt 8,5 procent​ i 2019.

Danmarks Statistik præsenterer ledigheden i november. Siden november 2018 har ledigheden ligget på 3,7 procent af arbejdsstyrken.

Danmarks Statistik præsenterer antallet af konkurser i december 2019. Antallet af konkurser i november var 932, hvilket var et fald på 14 procent​ fra samme periode året før. Faldet var primært drevet af et fald i konkurser i finansierings- og forsikringsbranchen.

Det franske statistikinstitut kommer med tal på landets forbrugertillid for december. I december 2018 lå forbrugertillidsindekset helt nede på 87 efter De Gule Vestes protester. Siden er tallet ikke faldet og er steget til 106. Men Frankrig står over for en pensionsreform, og præsident Macrons forslag har ledt til strejker i blandt andet transportsektoren.

Der kommer tal på euroområdets erhvervstillid for december. Erhvervstillidsindekset faldt fra 0,87 til -0,23 fra december til september 2019, men indekset har siden stabiliseret sig og blev målt til det samme i november. Der er en del økonomisk usikkerhed i euroområdet i 2020 med en global afmatning præget af USAs handelskrige og fortsatte Brexit-forhandlinger.

Torsdag den 9. januar

Danmarks Statistik præsenterer dansk udenrigshandel. På trods af usikkerhed på internationale markeder har dansk eksport holdt et højt niveau i 2019 med 61,7 mia. kroner i eksport i oktober – en stigning på årsbasis på 3,3 procent. Det er især mindre konjunkturfølsomme varer som medicin, der trækker den danske eksport op.

Flyselskabet SAS kommer med trafiktal. I november steg antallet af passagerkilometer med 0,3 procent på ruteflyvningerne, mens kapaciteten faldt. På de europæiske flyvninger havde selskabet 2,6 procent​ mere trafik, mens interkontinental- og indenrigssegmenterne faldt 1,5 og 1,4 procent. 1,2 procent kapacitet blev skåret fra de europæiske flyvninger samt indenrigsflyvninger, mens man øgede kapaciteten på interkontinentale ruter med 1,3 procent.

Fredag den 10. januar

Der kommer »kongetal« fra USA for december. Mens den gennemsnitlige jobskabelse i 2019 har været lavere end i 2018, viste jobrapporten for november den største jobskabelse siden januar, 266.000. Det skete på trods af handelskrig og efter en stor strejke blandt fabriksarbejdere i bilindustrien, som kunne ses i landets industriproduktion.