Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 18

Berlingske har samlet et overblik over de vigtigste regnskaber og nøgletal, du skal holde øje med i den kommende uge.

Aktiemarkederne er fortsat fokuserede på påvirkningen fra den økonomiske krise i kølvandet på den globale coronapandemi. Microsofts erhvervssegment kan være mindre eksponeret over for krisen end andre techvirksomheder, men hvilken påvirkning, Microsoft har oplevet, bliver tydeligere i denne uge, når koncernen præsenterer kvartalsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Schwarz/ Ritzau Scanpix

Mandag 27. april

Danmarks Statistik præsenterer detailomsætningsindeks for marts 2020. Indekset måler udviklingen i detailbranchens omsætning i marts, hvor coronatiltagene må forventes at have påvirket forbruget markant.

Tirsdag 28. april

Ingeniørvirksomheden FLSmidth præsenterer regnskab for første kvartal af 2020. I 2019 voksede omsætningen ti pct., mens driftsresultatet voksede fem pct. Selskabet sælger til mineindustrien og er dermed indirekte eksponeret over for de store prisfald på råstofmarkedet. Ledelsen har suspenderet udbytte og forventningen til året. Aktien er faldet 45 pct. i 2020.

Den danske producent af drikkevarer Royal Unibrew præsenterer regnskab for første kvartal af 2020. Virksomhedens omsætning voksede fem pct. i 2019, men omkostningerne steg hurtigere og dermed blev det til en tilbagegang i driftsresultatet. Selskabet forventer ikke et ringere regnskab end forventet i første kvartal, men man forventer at efterspørgslen vil være markant lavere i andet kvartal. Selskabet har suspenderet forventningen til året og dets tilbagekøbsprogram.

Desuden præsenterer Columbus IT Partner og RTX regnskaber.

Onsdag 29. april

Den amerikanske centralbank kommer med en udmelding. Med obligationsopkøb på mange forskellige typer gæld og renter på 0-0,25 pct. har den amerikanske centralbank hidtil reageret aggressivt på krisen.

Den nordiske storbank Nordea kommer med regnskab for første kvartal. I 2019 faldt den samlede driftsindtjening seks pct. delvist på grund af højere renteudgifter. Banken har udskudt beslutningen om udbyttebetaling til oktober for at sikre at man har tilstrækkelig kapital i krisen. Aktien er faldet 31 pct. i 2020.

Den statsejede energivirksomhed Ørsted kommer med regnskab for første kvartal. I 2019 faldt omsætningen på grund af lavere gassalg og mindre offshore byggeaktivitet. Virksomheden beskrev i årsregnskabet for 2019, at man er eksponeret over for udviklingen i olieprisen. Aktiekursen er steget fem pct. i år.

Desuden kommer Novozymes, GN Store Nord, Sydbank og Ringkjøbing Landbobank med regnskaber.

Det sociale medie Facebook kommer med kvartalsregnskab. Selskabet er i høj vækst og omsætningen voksede sidste år med 27 pct., men driftsindtjeningen faldt fire pct. på grund af højere udgifter og antallet af ansatte voksede. Det var det første fald i driftsindtjeningen på årsbasis siden 2012.

Computerkoncernen Microsoft kommer med kvartalsregnskab. Virksomhedens udfordringer omkring krisen er sværere at gennemskue end for de andre techselskaber. Mens Microsoft forventer at salget af Windows vil være negativt påvirket af krisen, så er det mere usikkert hvor direkte services til virksomheder, som ofte er låst i langvarige kontrakter, og som har været kilden til størstedelen af selskabets vækst i de senere år, vil være påvirket.

Torsdag 30. april

Den Europæiske Centralbank holder møde og kommer med en udmelding. Banken har på grund af de i forvejen lave renter ikke sænket renten som stimulans for økonomien. Til gengæld har man udvidet opkøbsprogrammerne og man forsøger at holde forskellene mellem medlemslandenes statsrenter nede.

Der kommer tal på euroområdets BNP-vækst i første kvartal. Områdets økonomier voksede samlet 0,1 pct. på kvartalsbasis i fjerde kvartal med lande som Frankrig og Italien i negativ vækst. Et markant fald forventes.

Danske Bank kommer med årets første kvartalsregnskab. Sidste år voksede indtjeningen samlet set på grund af en lavere skattebetaling, mens selskabets mindre renteindtjening og større udgifter ikke blev opvejet af en stor handelsgevinst. Dermed gik resultatet før skat tilbage med 28 pct. Danske Bank har meddelt, at man ikke vil betale udbytte for 2019 på opfordring fra Finanstilsynet.

Bryggerivirksomheden Carlsberg kommer med regnskab for første kvartal. Virksomhedens omsætning voksede fem pct. i 2019, mens driftsresultatet voksede 12 pct. Carlsberg står over for et svært år med hård konkurrence i Rusland, lavere efterspørgsel og aflyste begivenheder. Ledelsen har suspenderet forventningen til året.

Desuden kommer DSV, BankNordik, Nordfyns Bank, Skjern Bank, Spar Nord Bank og Össur med regnskaber.

Apple kommer med halvårsregnskab. Hvor Microsofts forretning henvender sig til virksomheder, så producerer Apple forbrugerelektronik, som formentligt mere direkte vil kunne mærke et fald i efterspørgslen fra forbrugere.

Fredag 1. maj

Baker Hughes præsenterer en opgørelse over USAs olieborerigge. Med den lave oliepris, stor lagerdannelse og gældssætning i de amerikanske olieselskaber kan antallet af rigge falde selv efter at være faldet 36 pct. på de seneste fem uger.