Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 17

Tivoli præsenterer kvartalsregnskab i denne uge. Virksomheden havde høj omsætningsvækst i 2018 blandt andet på grund af rekordmange åbningsdage Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/ Ritzau Scanpix

Mandag 22. april

Den amerikanske producent af hårde hvidevarer Whirlpool præsenterer kvartalsregnskab. Driftsresultatet faldt 75 pct. til 279 mio. dollar i 2018. Virksomheden venter i 2019 et overskud per aktie på 12,75 til 13,75 dollar. I den fortsættende forretning havde Whirlpool i 2018 15,16 dollar i overskud per aktie. Selv om salget ikke voksede i 2018 har virksomheden en målsætning om salgsvækst på tre til fem pct. om året på længere sigt. I samme periode søger virksomheden at øge driftsmarginen fra 6,3 pct. til ti pct.

Tirsdag 23. april

Tivoli aflægger kvartalsregnskab. Efter tre år med lav omsætningsvækst havde Tivoli 12 pct. i vækst i 2018. Ligeledes voksede driftsresultatet med mere end 25 pct. Væksten kom fra et rekordhøjt antal åbningsdage. I forbindelse med introduktionen af Tivoli Pass har man ændret regnskabspraksis på en måde, som forventes at sænke overskuddet til 100 mio. kroner i 2019 sammenlignet med 120 mio. kroner i 2018. Omsætningen forventes at ligge på niveauet fra 2018.

Amerikanske Procter & Gamble, som blandt andet ejer mærkerne Pampers og Gillette, præsenterer kvartalsregnskab. Mens salget steg i 2018 havde P&G en lille negativ udvikling i driftsresultatet med et fald på 1,7 pct. Virksomhedens driftsmargin faldt fra 21,5 pct. til 20,5 pct. Firmaet bruger importerede råstoffer, som er blevet dyrere at producere på grund af en generel prisudvikling og på grund af handelsrestriktioner.

Danmarks Statistik præsenterer indeks for forbrugerforventninger. Forbrugertillidsindikatoren er faldet fra 10,6 i juni 2018 til 3,3 i februar 2019. I marts steg tallet til 3,8. Især er frygten for arbejdsløshed blevet mindre og fremtidsforventningerne er blevet bedre.

Onsdag 24. april

Den danske enzymproducent Novozymes præsenterer årets første kvartalsregnskab. I 2018 havde selskabet organisk salgsvækst på fire pct., men i faktisk værdi faldt omsætningen med en pct. Driftsresultatet stod næsten stille med en vækst på 0,6 pct., mens driftsmarginen voksede fra 27,9 pct. til 28,3 pct. Der var problemer i virksomhedens største produktsegment, husholdningsprodukterne, på grund af et svagt marked i Mellemøsten. For hele 2019 venter Novozymes en organisk salgsvækst på tre til seks pct., men i første kvartal kommer salgsvæksten til at være lavere på grund af et bedre marked i første kvartal i 2018.

Desuden præsenterer cBrain, Fast Ejendom og Strategic Investments regnskaber fra første kvartal.

Danmarks Statistik præsenterer en opgørelse af industriens investeringsforventninger. Statistikken kommer i en periode med usikkerhed omkring flere europæiske økonomier og kan indikere, i hvilken udstrækning udviklingen har haft effekt på de danske virksomheders fremtidsplaner. Den seneste opgørelse viste det højeste niveau siden 2016.

Der kommer Ifo-tal på det tyske forretningsklima. Tysk økonomi har haft problemer på grund af frygt for afmatning i den globale økonomi og dårligere bilsalg i Kina. Ifo-indekset er derfor faldet fra 104,1 til 98,7 i februar. I marts steg indekset uventet til 99,6 især drevet af forbedrede forventninger til fremtiden.

Torsdag 25. april

Den danske bryggerivirksomhed Royal Unibrew aflægger regnskab for første kvartal. Selskabet havde i 2018 vækst i driftsresultatet på 25 pct., mens omsætningen voksede med 14 pct. Således steg driftsmarginen fra 16,7 pct. til 18,4 pct. Royal Unibrew forventer lavere omsætningsvækst i 2019 på mellem 1,4 pct. og 4,8 pct. Væksten i 2018 var delvist drevet af en særligt varm sommer i Nordeuropa.

Forsikring- og pensionsselskabet Topdanmark præsenterer regnskab for første kvartal. Virksomheden havde vækst i indtægten i både livsforsikringer og resten af forretningen. Samlet var præmievæksten på 9,9 pct., mens overskuddet faldt 23,2 pct. Profitmarginen faldt dermed fra 9,9 pct. til 6,9 pct. Især faldt profitten i kraft af et lavere investeringsafkast.

Den amerikansk flyproducent Boeing præsenterer kvartalsregnskab. Boeing havde i 2018 en markant omsætningsvækst på 7,6 pct. og vækst i driftsresultatet på 19,7 pct. Virksomhedens tre største forretningsområder - inden for kommercielle fly, ‘forsvar, rum og sikkerhed’ og ‘globale services’ - voksede alle. Firmaet har haft en turbulent start på 2019, hvor fly i 737-programmet har fået flyveforbud og virksomhedens tætte forhold til det amerikanske luftfartsagentur har fået opmærksomhed i medierne.

Fredag 26. april

Det franske nationale institut for økonomi og statistik præsenterer en måling af fransk forbrugertillid. Fransk forbrugertillid har været meget ustabil især i slutningen af 2018, hvor de gule veste afholdt store demonstrationer og forbrugertilliden var helt nede på 87. Siden er tallet forbedret til i marts at ligge på 96, som er det højeste siden august sidste år.

Desuden aflægger Blue Vision og Onxeo kvartalsregnskaber.