Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 16

Vi har samlet et overblik over de regnskaber og økonomiske nøgletal, som du bør holde øje med i den kommende uge.

Danone var i 2018 ramt af boykot i Marokko, som havde stor effekt på selskabets samlede omsætning. I denne uge præsenterer selskabet kvartalsregnskab, som kan indikere, hvor meget skade boykotten har gjort. Arkivfoto: Fadel Senna / AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mandag 15. april

Den amerikanske storbank Citigroup præsenterer regnskab for første kvartal. Bankens indtægter på 72,9 mia. dollar  i 2018, som er udtryk for en omsætningsvækst på 0,7 pct., skuffede markederne. Til gengæld var omkostninger og skat lavere, så resultatet lå over markedets forventning med et overskud på 4,3 mia. dollar. Aktien er steget omkring 13 pct. siden årsrapportens udgivelse. Der forventes generelt forringede resultater i de amerikanske banker, fordi den amerikanske centralbanks skiftende politik har ført til usikkerhed om bankernes marginer.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs præsenterer kvartalsregnskab. Banken havde en omsætningsvækst på 11,8 pct. fra 2017 til 2018, mens omkostningerne voksede 12 pct. Overskuddet steg med 267 pct. hovedsageligt på grund af lavere skat. Bankens nye administrerende direktør har indledt en proces med at mindske forretningen i handel med obligationer, som har præsteret dårligt i de seneste år.

Tirsdag 16. april

Bank of America præsenter kvartalsregnskab for første kvartal. I 2018 øgede selskabet omsætningen med 4,4 pct. Især bankens renteindtægter steg. Driftsomkostninger og skatteudgifter faldt og førte således til et resultat på 28,15 mia. dollar, hvilket var det største overskud i bankens historie. Aktien er steget med to pct. siden årsrapportens offentliggørelse.

Den amerikanske producent af medicinsk udstyr Johnson & Johnson præsenterer kvartalsregnskab. Omsætningen voksede 6,7 pct., hvilket hovedsageligt var drevet af vækst i salget uden for USA. Omkostningerne steg også, så resultatet før skat voksede med 1,8 pct. Aktiekursen faldt en anelse i forbindelse med årsrapportens præsentation, men den er siden steget med seks pct.

I Tyskland præsenteres ZEWs tillidsindeks. Indekset måler forventningerne til tysk økonomi og slog i marts analytikernes forventninger, da indekset bevægede sig fra -13,4 til -3,6 mens konsensusforventningen var -11 ifølge tradingeconomics.com.

Onsdag 17. april

Den franske mælkeproducent Danone præsenterer kvartalsregnskab. Virksomhedens omsætning voksede blot 0,6 pct., og driftsresultatet faldt med 0,7 pct. Salget i den fortsatte forretning faldt med 0,8 pct. i Europa og Nordamerika, mens det steg 7,6 pct. internationalt. Totalt steg salget i den fortsatte forretning med 2,9 pct. Virksomheden forventer, at salget kommer til at vokse tre pct. i 2019. Danone solgte i 2018 markant mindre i Marokko på grund af en boykot.

Desuden er der valg i Indonesien. Hvor den nuværende præsident har gjort landet mere åbent for udenlandske virksomheder, ønsker udfordreren, Prabowo Subianto, at nationalisere naturressourcer og er forventet at ville tilbagerulle reformer, som skaber gennemsigtighed i forretningsmiljøet.

Torsdag 18. april

Skærtorsdag er lukkedag på den danske fondsbørs.

Det britisk-hollandske konglomerat Unilever præsenterer kvartalsregnskab. Virksomheden havde i 2018 et fald i omsætningen på 5,1 pct. Det stammede især fra fødevareforretningen, hvor omsætningen faldt med næsten ti pct. Til gengæld steg marginen fra 16,1 pct. til 35,8 pct. i fødevareforretningen og fra 16,5 pct. til 24,6 pct. i den samlede forretning. Unilever forventer, at markedsforholdene forbliver udfordrende i 2019, men firmaet har alligevel hævet udbetalingen til aktionærerne med otte pct.

Der kommer foreløbige PMI-tal fra Japan, Frankrig, Tyskland, euroområdet, og USA. Fransk PMI for fremstilling faldt i marts for første gang i 2019 og bevægede sig igen ned i det negative område under 50 med en måling på 49,7. Tallet har været i en faldende trend siden begyndelsen af 2018. Der har været usikkerhed om tysk økonomi, og Tysklands PMI for fremstilling er faldet hver måned siden juli 2018 og har siden begyndelsen af 2019 indikeret pessimisme. Euroområdets PMI for fremstilling har også været faldende siden juli 2018, men tallet faldt i marts helt ned på 47,5. Amerikansk PMI for fremstilling har ligeledes været faldende, men ligger stadig i det optimistiske med en måling på 52,4 i marts. Japans PMI for fremstilling har været pessimistisk siden februar på trods af en lille stigning i marts til et niveau på 49,2.

Fredag 19. april

Langfredag er lukkedag de vestlige markeder.

Der kommer erhvervs- og forbrugertillid fra det Italienske statistikbureau. Italiensk økonomi er på usikker grund, og regeringen har vist uvillighed i overholdelsen af stabilitetskravene fra EU. Italien står over for at præsentere et nyt stabilitetsprogram til EU, som forventes igen at være på kant med retningslinjerne. Erhvervstilliden er faldet siden september fra 105,4 til 100,8 og forbrugertilliden er faldet fra 115,9 til 111,2 i den samme periode.

Den tyrkiske regering præsenterer statsgælden, som har været voksende siden november. Tyrkisk økonomi befinder sig i krise, men regeringen bliver ved med at forfølge en strategi med store infrastrukturprojekter, som kan øge statsgælden.