Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 15

Vi har samlet et overblik over de regnskaber og økonomiske nøgletal, som du bør holde øje med i den kommende uge.

Københavns Lufthavn kommer med trafiktal for marts 2019 og lufthavnen havde deres travleste februar måned i historien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Mandag d. 8. april

Der kommer nye tal for fabriksordrer i USA for februar måned. De amerikanske fabriksordrer steg i januar med 0,1 pct., hvilket var mindre end forventet.

Der bliver rapporteret om nye tal for eksport og import i Tyskland for februar måned. Den månedlige vækst i eksporten var på nul pct. i januar måned mod 1,5 pct. i december. Importen steg derimod med 1,5 pct. i januar mod 0,7 pct. i december.

Derudover kommer der også tal for handelsbalancen i Japan.

Tirsdag d. 9. april

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »Betalingsbalancen over for udlandet, februar 2019«. I januar var der et overskud på betalingsbalancens løbende poster på 14,9 mia. kr. i sæsonkorrigerede tal. I forhold til december var det et fald på en mia. kr., som især kan forklares med et fald i overskuddet på tjenester og og et fald i overskuddet på indkomst.

Der afholdes generalforsamlinger i Jeudan og Brødrene Hartmann.

Onsdag d. 10. april

Forsikringsselskabet Tryg aflægger regnskab for første kvartal af 2019. I 2018 steg Trygs bruttopræmieindtægter med 4,3 pct. til 18,7 mia. kr., og årets resultat faldt med 30 pct. til 1,7 mia. kr. Tryg venter, at bruttopræmieindtægterne vil stige med nul-to pct. i 2019.

Københavns Lufthavn præsenterer trafikstatistik for marts måned. I februar rejste 1.995.479 passagerer igennem lufthavnen. Det var den mest travle februar i lufthavnens historie.

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »Forbruger- og nettoprisindeks, marts 2019«. I februar steg det samlede forbrugerprisindeks 1,1 pct. i forhold til samme måned året før.

ECB afholder pressemøde, hvor det forventes at de kommer med en ny rentemeddelelse. Senest har ECB holdt renten i ro og de forventes at holde renten nede igennem 2019.

Der afholdes generalforsamling i ISS, Spar Nord Bank og Scandinavian Tobacco Group.

Torsdag d. 11. april

Det tyske flyselskab Lufthansa Group kommer med trafiktal for marts måned. I februar rejste 8,9 mio. passagerer med Lufthansa. Det er en stigning på 1,9% i forhold til samme måned året før.

Beskæftigelsesministeriet i USA offentliggør antallet af amerikanere, som har søgt om arbejdsløshedsunderstøttelse frem til 6. april. Det er en god indikator for arbejdsmarkedet, men er dog forholdsvis volatil. I ugen som sluttede den 23. marts var der 211.000 personer, justeret for sæson, som søgte om arbejdsløshedunderstøttelse, hvilket er et fald på 5.000 fra ugen før.

Derudover kommer der tal for producentprisindekset i USA. Producentprisindekset steg med 1,9 pct. i februar sammenlignet med året før. Det var på linje med hvad markedet havde forventet.

En stribe af danske børsselskaber holder generalforsamling. Det gælder bl.a. D/S Norden, Schouw & Co. og H+H International

Fredag d. 12. april

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »Firmaernes køb og salg, februar 2019«. Firmaernes samlede salg ekskl. energi steg 3 pct. fra december til januar, mens det indenlandske salg ekskl. energi steg 5,2 pct. Salget er korrigeret for normale sæsonudsving og effekten af handelsdage.

Den amerikanske multinationale finans- og bankkoncern JPMorgan Chase & Co. aflægger regnskab for 1. kvartal af 2019. I 1. kvartal 2018 havde virksomheden en omsætning på 32 mia. dollar mod 27,9 mia. dollar i samme periode året før. Det er en stigning på 14,7 pct.