Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 14

Vi har samlet et overblik over de regnskaber og økonomiske nøgletal, som du bør holde øje med i den kommende uge.

Maersk Drilling forventes at blive noteret på børsen i næste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: BENT SOE/Ritzau Scanpix

Mandag 1. april

Danmarks Statistik kommer med revision af nationalregnskabet for fjerde kvartal. Den foreløbige opgørelse sætter væksten i dansk BNP til 1,2 pct. i 2018. Ifølge Danmarks Statistik er der tekniske forhold omkring en ekstraordinær patentbetaling i 2017, som får væksten i 2018 til at fremstå lavere. Den nye opgørelse vil være korrigeret for det, og derfor forventes BNP at være 0,4 procentpoint højere, men den præcise effekt kendes endnu ikke.

Der kommer PMI-tal fra Kina. Kinas PMI for produktion har generelt været faldende siden januar 2018. I januar nåede indekset dog en bund ved 48,3, og i februar steg indekset til 49,9. I forbindelse med handelskonflikten har der været usikkerhed omkring kinesisk økonomi. Med 6,6 pct. vækst i BNP oplevede Kina den laveste vækst i landet siden 1990.

ISM præsenterer PMI-tal for produktion i USA. Indekset er faldet lidt siden august 2018 og lå i februar på 54,2. Så længe indekset ligger over 50 indikerer det en positiv forventning til den økonomiske udvikling.

Markit kommer med PMI-tal for produktion i euroområdet og i Europas største økonomier. Euroområdets PMI er faldet siden begyndelsen af 2018, hvor indekset lå over 60. I målingen for marts 2019 lå indekset på 47,6.

Tirsdag 2. april

A.P. Møller Mærsk afholder generalforsamling. Generalforsamlingen kommer kort inden den forventede børsnotering af Mærsk Drilling. Børsnoteringen er koncernens sidste skridt mod at skille sig af med energiforretningerne for at fokusere på en mere integreret virksomhed. Virksomhedens årsregnskab fra 2018 skuffede markedet og aktiekursen faldt 6,4 pct på dagen. I 2019 forventer virksomheden en forbedring af driftsresultatet, men forventningen tager også forbehold for udviklingen i den politiske situation omkring handel.

Eurostat præsenterer nye arbejdsløshedstal for Euroområdet i februar. Selvom fremtidsudsigterne for europæisk økonomi er usikre, er arbejdsløsheden faldende. I januar forblev arbejdsløsheden uændret på 7,8 pct.

Onsdag 3. april

Den danske biovidenskabsvirksomhed Chr. Hansen kommer med halvårsregnskab. Selskabet havde i første kvartal en organisk omsætningsvækst på ti pct. og en EBIT-margin på 26,3 pct. EBIT-marginen var således 0,9 procentpoint højere end i samme periode sidste år. Firmaets forventning til året var uændret med organisk omsætningsvækst på 9-11 pct. Chr. Hansen forventer en højere EBIT-margin på omkring 29,5 pct. for hele året.

Der kommer nye tal for den mexicanske forbrugertillid. Forbrugertillidsindekset er steget fra 89,8 til 116,8 siden valget i juli måned. Stigningen er sket på trods af politisk usikkerhed om investeringer i et stort lufthavnsprojekt.

Torsdag 4. april

Mærsks olieplatformsforretning Mærsk Drilling forventets at blive børsnoteret. Selskabets værdi er vurderet til at ligge omkring 30 mia. kroner. Det ville gøre børsnoteringen til den fjerdestørste i Danmark nogensinde. Selskabet er meget eksponeret over for udviklingen i oliemarkedet, fordi olien i havet generelt er dyrere at udvinde end den på land. »Man skal købe ideen om, at verdens efterspørgsel ikke bare kan blive dækket af det, som er på land, men at der også bliver udvundet ny olie i havet,« har Morten Imsgard, analytiker i Sydbank, tidligere sagt til Berlingske om Mærsk Drillings børsnotering.

Det norske flyselskab Norwegian kommer med trafiktal for marts 2018. Selskabet har netop gennemført en aktieemission for at styrke likviditeten. Virksomheden oplevede i februar 2019, at andelen af udnyttede sæder faldt 2,2 procentpoint sammenlignet med februar 2018 til et niveau på 85 pct. Siden har Norwegian haft problemer på grund af selskabets beholdning af flytypen 737 Max, som har fået inddraget sin flyvetilladelse i mange lande.

Danmarks Statistik offentliggør data om antallet af konkurser i marts måned. Antallet af konkurser er steget i sæsonkorrigerede tal i sammenligning med begyndelsen af 2018.

Fredag 5. april

Luftfartsselskabet SAS kommer med trafiktal. SAS fragtede 0,3 pct. flere passagerer i februar sammenlignet med den samme periode året før. Stigningen var drevet af charterforretningen som voksede med 13 pct. målt på passagertal. Uden charter havde SAS stagnation i antallet af passagerer i februar 2019. Andelen af udnyttede sæder faldt 0,2 procentpoint til 67,4 pct. for hele virksomheden.

Desuden præsenterer SPEAS årsregnskab.

Danmarks Statistik publicerer data om Danmarks ØMU-gæld og ØMU-saldo. Danmark har siden 2011 nedbragt ØMU-gælden i pct. af BNP fra 46,4 pct til 36,1 pct. i 2017.

Der kommer amerikanske kongetal. Jobskabelsen i USA faldt meget i februar fra et gennemsnit på 235.000 job pr. måned i det forgangne år til blot 20.000 job i februar. Til gengæld var der lønvækst på 3,4 pct. sammenlignet med februar i 2018.