Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 13

Vi har samlet et overblik over de regnskaber og økonomiske nøgletal, som du bør holde øje med i den kommende uge.

Athena Investments præsenterer årsrapport i den kommende uge. Virksomhedens sol- og vindaktiver er eksponeret overfor vejret. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUDOVIC MARIN / AFP PHOTO / Ritzau Scanpix

Mandag 25. marts

Der kommer Ifo-tal fra Tyskland. Ifo-tallene er en af de mest anerkendte indikatorer for den økonomiske udvikling i Tyskland. Landets BNP-vækst lå i fjerde kvartal omkring nul pct. og i tredje kvartal var der recession i tysk økonomi for første gang siden 2015. Ifo-indekset er faldet hver måned siden august og faldt i februar 0,8 point til 98,5.

Desuden præsenterer F.E. Bording årsregnskab for 2018.

Tirsdag 26. marts

Landbrugsvirksomheden FirstFarms præsenterer årsregnskab. Selskabet leverede i 2017 en omsætning på 191 mio. kroner. Det var en omsætningsvækst på 46,4 pct. Virksomheden fik i 2017 et driftsresultat på 17,1 mio. kroner. Selskabets driftsmargin var ni pct. Det forventede driftsresultat er 22 til 26 mio. kroner. Efter tredje kvartal var driftsresultatet 21 mio. kroner sammenlignet med ni mio. kroner i samme periode sidste år.

Desuden præsenterer Copenhagen Capital Partners årsregnskab.

Danmarks Statistik præsenterer detailomsætningsindeks for februar. Indekset nåede sit højeste niveau i november og siden er indekset faldet. Indekset faldt fra 103,9 til 103,6 i januar. Især salget af beklædningsgenstande faldt.

Der kommer forbrugertillidsindeks fra Tyskland. Mens tysk økonomi har haft det svært er forbrugertilliden steget til 10,8 i de seneste måneder fra et niveau på 10,4 i december.

Der kommer forbrugertillidsindeks fra USA. De amerikanske forbrugere blev mere optimistiske i februar og investing.com forventer at indekset stiger yderligere i målingen fra marts.

Onsdag 27. marts

Den danske plastproducent SP Group præsenterer årsrapport for 2018. I 2017 steg omsætningen i virksomheden med 24 pct. til 1,88 mia. kroner. Firmaets driftsresultat voksede med 45,1 pct. til 193,5 mio. kroner. SP Group har haft det sværere i 2018. I de første tre kvartaler voksede omsætningen med 2,8 pct. Selskabets driftsresultat faldt med 9,2 pct. For hele 2018 forventer virksomheden stadig en omsætning over to mia. kroner, som svarer til en vækst på 6,15 pct.

Det danske investeringsselskab, Athena Investments aflægger årsrapport. Virksomheden har aktiviteter indenfor klimavenlig energiproduktion. Virksomheden omsatte i 2017 for 56,4 mio. euro. Det var en omsætningsvækst på 21 pct. Driftsresultatet (EBITDA) steg 29,3 pct. i 2017. Højere energipriser og gunstige vejrforhold for solenergi hjalp virksomheden i 2017. Virksomheden forventer omsætning for 2018 på 48 til 51 mio. euro og Athena Investments forventer også et lavere driftsresultat (EBITDA) på 32 til 35 mio. euro.

Desuden kommer Arkil Holding og Prime Office med årsregnskaber

Bureau of Labor Statistics offentliggør opgørelsen af den amerikanske handelsbalance. På trods af handelskrigen registrerede handelsbalancen senest et underskud på 59,8 mia. dollar. Det var det største underskud siden finanskrisen.

Torsdag 28. marts

Det tidligere Østasiatisk Kompagni, Santa Fe Group, aflægger årsregnskab. I dag arbejder selskabet med at flytte virksomheder. Virksomhedens omsætning faldt i 2017 til 300 mio. euro. Det var et fald på 11,5 pct. De europæiske markeder skuffede i tredje kvartal af 2018. Virksomheden ændrede forventning til omsætningen til 260 mio. euro. Samtidig forventer virksomheden et driftstab (EBITDA) på fire mio. euro.

Desuden præsenterer NTR Holding og Nordicom årsrapporter.

Danmarks Statistik fremlægger konjunkturbarometer for erhvervene. I februar faldt forventningerne i industri, bygge og anlæg og serviceerhverv, mens detailhandlen steg. Samtlige indikatorer lå over deres middelværdier.

EU-kommissionen offentliggør statistik på forretningsklima i euroområdet. Tallet måler forretningsklima fra målinger på tværs af EU. Udsigterne for europæisk økonomi har været dårlige og det har været reflekteret med fald i indekset fra 1,6 i januar 2018 til 0,6 i den seneste opgørelse.

Fredag 29. marts

Ejendomsudviklingsselskabet TK Development præsenterer årsregnskab. Virksomheden havde i 2017 en omsætning 785,9 mio. kroner og et driftsunderskud på 339,4 mio. kroner. I de første ni måneder af året havde TK Development 706,2 mio. kroner i omsætning og et driftsresultat på nul kroner.

Desuden aflægger Atlantic Petroleum og Blue Vision årsrapporter.

Der kommer tal på privatforbruget i USA. Amerikanerne brugte færre penge i december, da privatforbruget faldt 0,5 pct sammenlignet med november. December var kun den anden måned i 2018 til ikke at registrere en stigning i forbruget. I tillidsindikatorerne havde den amerikanske regeringsnedlukning en markant negativ effekt.

GfK præsenterer forbrugertillid for Storbritannien. På grund af Brexit hersker der fortsat usikkerhed omkring britisk økonomi. Forbrugertillidsindekset har således i de seneste måneder nået sine laveste niveauer siden 2013. Tallet steg dog i februar til -13 fra -15.