Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 11

Berlingske har samlet et overblik over de vigtigste regnskaber og nøgletal, der kan påvirke finansmarkederne i den kommende uge.

Tivoli fremlægger årsregnskab. I forbindelse med tredjekvartalsrapporten udtalte finansdirektør i Tivoli, Andreas Morthorst: »Omsætningen de første ni måneder af 2019 er på niveau med sidste år på trods af en negativ regnskabsmæssig effekt af det nye Tivolikort, 13 færre åbningsdage og færre gæster i Salene end i 2018, hvor musicalen »Midt om Natten« trak fulde huse. Denne gode udvikling skyldes et stigende forbrug pr. gæst og et højere aktivitetsniveau hos Nimb.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Mandag 9. marts

Danmarks Statistik fremlægger data om ledige stillinger i fjerde kvartal 2019. Antallet af ledige stillinger var i tredje kvartal på 36.100, når der er korrigeret for sæsonudsving. Det var 700 højere end kvartalet før og tæt på topniveauet i fjerde kvartal 2018.

Der kommer data på industriproduktionen i Tyskland. Den industrielle produktion faldt i december 3,5 procent sammenlignet med måneden før. Det er det største fald i 11 år på månedsbasis.

Derudover kommer der data på betalingsbalancen i Tyskland og endelig BNP-vækst i fjerde kvartal for Japan.

Tirsdag 10. marts

Bryggeriet Royal Unibrew offentliggør årsregnskab. Royal Unibrew leverede et flot regnskab for tredje kvartal med fremgang i både salget og indtjeningen. Bryggeriet forventer, at resultatet for hele året vil ende i toppen af de udmeldte intervaller for omsætningen og driftsresultatet. Blandt C25-selskaberne endte Royal Unibrew som 2010ernes bedste danske aktie med en stigning på 2.104 procent. I 2019 var aktien også blandt Danmarks bedste med en stigning på 36 procent.

Danmarks Statistik præsenterer nye tal for den danske betalingsbalance for januar 2020. I december var der et overskud på betalingsbalancens løbende poster på 15 mia. kr., hvilket er 2,4 mia. kr. højere end i november (i sæsonkorrigerede tal). Eksporten til USA er vokset betydeligt i de senere år.

Danmarks Statistik offentliggør også nye tal for det danske forbruger- og nettoprisindeks. Det samlede forbrugerprisindeks steg 0,7 procent i januar i forhold til samme måned sidste år. Stigningen er lavere end i december, hvor den årlige stigning var 0,8 procent. Det er især hovedgruppen fødevarer og ikkealkoholiske drikkevarer, der trækker årsstigningen i forbrugerprisindekset ned i januar i forhold til måneden før. Inden for fødevarer er det i høj grad prisændringer på brød og kornprodukter samt smør, der bidrager til den lavere årsstigning. Omvendt trækker kød, herunder svinekød, årsstigningen op.

Derudover kommer Brdr. Hartmann og Victoria Properties også med årsregnskab.

Onsdag 11. marts

Den danske producent af byggematerialer H+H International kommer med årsregnskab. Omsætningen i H+H steg med over 50 procent i 2018 i forhold til 2017. Driftsresultatet (EBIT) voksede med 21 procent til 163 mio. kr. Virksomheden forventer, at deres momentum i organisk omsætningsvækst fortsætter i fjerde kvartal af 2019. Derudover venter de at komme ud af 2018 med et driftsresultat (EBIT) i niveauet 270-320 mio. kr.

Rederiet TORM plc præsenterer årsregnskab. Driftsresultatet for tredje kvartal 2019 udgjorde 32 mio. dollar mod 14,7 mio. dollar samme periode året før. Resultatet før skat steg fra et underskud på 24,5 mio. dollar til et underskud på 8,5 mio. dollar. »Efter at have oplevet sæsonbetonede lave fragtrater i tredje kvartal 2019, er produkttankmarkedet styrket betydeligt i begyndelsen af fjerde kvartal. Mens udbuddet har svært ved at følge med den stigende efterspørgsel forud for indførelsen af de kommende IMO 2020-regler, har enkeltstående begivenheder presset produkttankraterne op til niveauer, vi ikke har set siden 2008«, udtaler adm. direktør Jacob Meldgaard i TORMs delårsrapport for tredje kvartal.

Den amerikanske inflationsrate i februar bliver offentliggjort. Inflationsraten steg til 2,5 pct. i januar 2020, hvilket er det højeste niveau siden oktober 2018.

Desuden præsenterer BioPorto og G4S plc årsregnskab.

Torsdag 12. marts

Medicinalselskabet Zealand Pharma præsenterer årsregnskab. 2019 var et godt år for selskabet, som mere end fordoblede aktiekursen. Virksomheden har leveret gode kliniske resultater og flere analytikere har løftet deres kursmål markant i løbet af 2019 for Zealand Pharma.

Derudover er ECB til møde og forventes at komme med en ny rentemeddelelse.

Desuden kommer SKAKO A/S med årsregnskab og Adobe præsenterer kvartalsregnskab.

Fredag 13. marts

Tivoli præsenterer årsregnskab. Selskabet omsatte i de første ni måneder for 742,4 mio. kr. mod 741,8 mio. kr. samme periode året før. Et resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 126 mio. kr. mod 125,7 mio. kr. året før. For 2019 forventer Tivoli en omsætning på niveau med 2018 og et resultat før skat og efter ekstraordinære poster i niveauet 220 mio. kr. mod et resultat før skat på 121 mio. kr. i 2018. Resultatet er positivt påvirket af overdragelsen af driften af TivoliCasino.dk til Danske Spil.

Derudover offentliggør mediekoncernen Egmont årsregnskab og kabelproducenten Roblon præsenterer kvartalsregnskab.