Finansfokus - uge 5

 

Mandag

 

Den tyske mikrochipproducenten Infineon Technologies er aktuel med kvartalsregnskab. Infineon-investorerne har i 2004 og 2005 set de finansielle markeders opsving og optur, mens Infineon-aktien blot har fastholdt et kursniveau omkring 9 euro. Men den sidste halvdel af 2006 har givet kursfremgang til Infineon-aktionærerne og dermed håb om, at også de får del i opsvinget. I en analyse fra Deutsche Bank fra den 9. januar blev opkøbsanbefalingen på Infineon gentaget, idet finanshuset venter, at en turn-a-round bliver gennemført i de trådløse aktiviteter.

 

Tirsdag

 

Sydbank har taget turen fra ukendt regionalbank til feteret investor-darling, hvor en markedsværdi på 20 mia. kr. og medlemskab i C20-familien nu pryder visitkortet. Tirsdag skal Sydbank levere varen til investorerne i helårsregnskabet for 2006, efter at banken tre gange i løbet af året har hævet forventningerne til helåret. I regnskabet for tredje kvartal meddelte Sydbank, at overskuddet nu ventes at stige til 1,6-1,7 mia. kr. fra 1,17 mia. kr. i helåret 2005. Sydbank-aktien er steget 91 pct. fra kurs 151 kr. den 1. januar 2005 til et niveau lige under 290 kr.

 

På den udenlandske scene vil regnskaberne komme fra den svenske kuglelejekoncern SKF, det amerikanske kontorhold- og industrikonglomerat 3M, forbrugsvarekoncernerne Procter & Gamble og Colgate-Palmolive og sluttelig medicinalkoncernen Merck & Co.

 

Onsdag

 

Novo Nordisk, som er aktuel med helårsregnskab, blev den næst-tungest vejende aktie i C20-indekset, efter at A.P. Møller - Mærsk i december fik sendt sine A-aktier ud af det fine selskab. "Køb Novo op til regnskabsaflæggelsen" lød det den 19. januar fra Jyske Bank, som havde bemærket, at Novo Nordisk typisk stiger efter regnskabsaflæggelsen. Jyske Bank har beregnet, at Novo Nordisk-aktien i snit er steget 8,4 pct. over to uger efter aflæggelsen. De investorer, som graver i regnskabstallene, har udover prognoser for 2006 også fået de første prognoser for 2007. I 2006 ventes omsætningsvæksten at ligge mellem 13-15 pct., mens vækstprognosen 2007 ligger på "mindst 10 pct." Driftsindtjeningen ventes at stige 13 pct. i 2006. De høje vækstrater henter Novo Nordisk fra sin førerposition i det kraftigt voksende diabetesmarked. Den seneste årstid har konkurrenterne, schweiziske Novartis og amerikanske Eli Lilly, øget indsatsen for at få større del i det lukrative insulinmarked. Og dertil kommer dollarens kursfald i fjerde kvartal.

 

I en analyse fra den 12. januar fra Bear Stearns blev det til en gentagelse af købsanbefalingen på Novo Nordisk og en opjustering af kursmålet med 60 kr. til 540 kr. Det amerikanske finanshus fremhævede Novos vækstudsigter for 2007, samt potentialet fra de såkaldte kurstriggere i pipelinen. Fase III-medikamentet Liraglutide (insulin) blev betonet, idet Liraglutide ifølge Bear Stearns overmatcher konkurrenten Eli Lillys Byetta og Byetta LAR. Samtidig blev potentialet i blødermedikamentet NovoSeven pointeret. Yderligere behandlingsgodkendelser af NovoSeven kan øge salgspotentialet markant.

 

Danske Bank skal onsdag vise investorerne, hvad storbanken kan, når tallene for helåret 2006 skal præsenteres. Den danske banksektor har oplevet et sundt forretningsmiljø de seneste år. Danske Bank hævede den 31. oktober sin indtægtsvækstprognose til 3-5 pct. for 2006. Investorerne har præmieret Danske Bank med kursfremgang, men det blegner, når tallene sammenlignes med den noget mindre kollega, Sydbank. Danske Banks aktiekurs er steget ca. 17 pct. siden begyndelsen af 2006 til kurs 260, svarende til en markedsværdi på 181 mia. kr. Danske Bank tiltrak sig stor opmærksomhed i fjerde kvartal, da opkøbet af finske Sampos bankaktiviteter blev annonceret. Opkøbet kostede banken 30 mia. kr. Jyske Bank, som den 25. januar gentog sin købsanbefaling på Danske Bank, venter ikke, at regnskabet fra Danske Bank vil give anledning til de store kursforskydninger, men Jyske Bank venter et "stærkt" regnskab. Danske Bank er kendt for at komme med konservative prognoser, så Jyske Bank afventer forventningerne til 2007 med en smule nervøsitet.

 

Den amerikanske BNP-opgørelse for fjerde kvartal vil tiltrække stor opmærksomhed. Økonomerne venter, at BNP-væksten stiger til 3,0 pct. p.a. efter en svag vækst på 2,0 pct. i tredje kvartal. Opgørelsen vil også give en god indikation for udviklingen i PCE-deflatoren, og da den vigtige inflationsindikator (PCE-deflatoren) først offentliggøres ved torsdag vil analytikeren kaste opmærksomheden på BNP-opgørelsen.

 

Torsdag

 

Den danske regnskabssæson holder torsdag en lille pause, men det investorerne mangler på den danske scene, får de mangfoldigt igen på den udenlandske. Hos vores nordiske brødre afleverer en række mellemstore selskaber regnskabstal. Værd at bemærke er, at papirindustrien er repræsenteret med tal fra både svenske Holmen og finske UPM-Kymmene. Det kan give et praj om udviklingen hos den finsk/svenske gigant Stora Enso, der kæmper med amerikanske International Paper om tronen i branchen.

 

Inden de europæiske markeder åbner, ventes den tyske storbank Deutche Bank at præsentere helårsregnskab. Deutsche Bank henter en stor del af indtægterne fra sine globale og velkendte investeringsbankaktiviteter. Fra de amerikanske kanter har konkurrenterne leveret imponerede tal på denne front. Det gøder jorden for optimisme hos Deutsche bank-investorerne.

 

Ved formiddagstid rettes fokus mod medicinalbranchen, når Europas tredjestørste af slagsen, svensk/britiske AstraZeneca, lægger sine tal på bordet. Da Astrazeneca aflægger et dollarregnskab vil selskabet ikke blive ramt af dollarens nedtur i fjerde kvartal. Medicinalanalytiker Frank Hørning Andersen fra Jyske Bank, som har den svage købsanbefaling "akkumuler" på Astrazeneca, venter, at topmedikamenterne Nexium (mod mavesår), Seroquel (skizofreni) og Crestor (kolesterolsænkende) og vil levere den ventet vækst. Medicinalanalytiker Frank Hørning Andersen har en neutralanbefaling på medicinalsektoren.

 

To amerikanske giganter vil indtage scenen torsdag eftermiddag, når bryggerigiganten Anheuser-Busch og verdens største oliekoncern, ExxonMobil, aflægger regnskaber. Sidstnævnte er medlemmer i det prestigefyldte Dow Jones Industrial indeks.

 

Fredag

 

Svenskerne vil blive iscenesat med regnskaber fra lastvognsgiganten Volvo og mobilnetværksgiganten Ericsson. Det massive opsving i den globale økonomi har de seneste par år båret den cykliske og transportrelateret Volvo-aktie frem, da væksten i økonomien tydeligt er slået igennem på regnskabstallene. Risikoen for en økonomisk afmatning i USA og dermed den globale økonomi er et afgørende risikomomenter for Volvo-aktien. Volvo er i gang med at hente synergieffekter fra opkøbene af den franske lastvognsdivision fra Renault samt den amerikanske Mack, synergieffekterne kommer blandt ved en massiv reduktion i antallet af motortyper i lastvognene. Dollarens dyk i fjerde kvartal, ventes at ramme Volvos bundlinje.

 

Nedjusteringen fra den fransk/amerikanske fusionskoncern Alcatel-Lucent har øget spændingen før regnskabsaflæggelsen fra mobilnetværksselskabet Ericsson. Fredag får investorerne svaret fra Ericsson, når tallene præsenteres inden åbningstid.

 

- Jeg venter et godt regnskab fra Ericsson, pointerer senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank, som har købsanbefalingen "overvægt" på Ericsson. De seneste meldinger fra Ericsson tyder på et godt fjerde kvartal, og regnskaberne fra netværksdivisionerne hos Motorola og Nokia giver ikke anledninger til at ændre dette, vurderede Jacob Pedersen. Vækstudsigterne for Ericsson er også intakte med udbygningen af 3G-nettet og HSPA-nettet (turbo 3g).

 

Fredag løftes sløret for udviklingen i decembers arbejdsmarked i USA. Den seneste arbejdsmarkedsrapport viste en overraskende solid jobskabelse på 167.000 job, og økonomerne venter, at de solide tal fortsat vil præge billedet. Jobskabelsen ventes at ligge på 145.000 job i januar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )