Finansfokus - uge 34

 

Mandag

 

Den globale frygt for en lurende lavkonjunktur plager investorerne. Så alt nyt fra det kriseramte amerikanske kreditmarked samt forplantning af problemerne vil blive nærlæst.

 

Ejendomsadministrationsselskabet Dan-Ejendomme aflægger halvårsregnskab. I seneste kvartalspræsentation gentog selskabet, at overskuddet i 2007 ventes at stige til 42-46 mio. kr. før skat fra 42 mio. kr. i 2007.

 

Det bliver småt med udenlandske præsentationer, men i USA præsenterer detailkoncernen Lowe's Companies kvartalsregnskab. Koncernen er den næststørste "gør-det-selv"-detailkoncern i USA. Investorerne vil bruge regnskabet for at få be- eller afkræftet udsigterne for det hårdt prøvede boligmarked.

 

Tirsdag

 

Vestas Wind Systems, som har været blandt de hårdest ramte i de seneste ugers nedtur, aflægger halvårsregnskab. Efter et vildt kursridt og en massiv aktieoptur nåede Vestas en top i medio maj, hvilket blev startskuddet til en markant nedtur. Efter en tumultagtig måned gik turen for alvor nedad, og Vestas er gået fra et kursniveau på 390 kr. til godt 300 kr. Den meget svingende Vestas-aktie er blevet ramt af usikkerheden efter kreditkrisen, idet selskabet er afhængig af investeringer i alternative energikilder, men seneste regnskab fra den tyske konkurrent Nordex pustede også til ilden. Nordex's regnskab viste, at konkurrenten er ramt af problemer med manglende leveringer fra underleverandørerne, hvilket har været et vedvarende problem i den eksplosivt voksende branche. Så nyt fra Vestas om udviklingen på leverandørsiden vil blive nøje gennemlæst af investorerne. I en Kaupthing Bank-analyse fra den 30. juli fik Vestas et kursmål på 450 kr. og en købsanbefaling. På det tidspunkt lå Vesta i kurs 361. Kaupthing Bank hæftede sig ved den eksplosive udvikling i det amerikanske vindenergimarked, hvor energiforsyningsgiganten FPL Energy havde annonceret en ambitiøs plan for vindenergiaktiviteterne. I en analyse fra hollandske ING, som er fra den 27. juni, fik Vestas den neutrale hold-anbefaling, idet finanshuset manglede muligheder for positive overraskelser, og finanshuset hæftede sig ved, at kursen allerede afspejler kraftig vækst i vindmøllemarkedet.

 

Genmab, som også hører til i C20-familien, må desværre også erkende, at biotekselskabet hører til de hårdest ramte i den seneste aktienedtur. Det amerikanske finanshus Piper Jaffray gentog den 2. juli sin positive outperform-anbefaling på Genmab-aktien. Piper Jaffray skriver, at Merck-Serono's tilbagelevering af rettighederne af HuMax-CD20-stofferne anses som en positiv begivenhed for Genmab. Andre spændende regnskabsaflæggelser kommer fra producenten af finansielt software SimCorp og græspollenvirksomheden ALK-Abello.

 

Onsdag

 

Tiderne blæser i øjeblikket med FLSmidth-koncernen, som tidligere har været igennem så mange genvordigheder og ulykker. FLSmidth har fået luget ud i ukrudtet og frasolgt miljø- og flyserviceenhederne, men det gamle guldæg cementfabrikken Aalborg Portland røg også i svinget. FLSmidth & Co. består nu af cementfabriksopførelsesenheden samt af den hurtigt voksende opkomling mineralfabriksopførelsesenheden FFE Minerals. Begge enheder oplever kraftig efterspørgsel hos kunderne. FFE Minerals voksværk understøttes af opkøbet af GL&Vs mineralenhed, som kostede 4,8 mia. kr. Regnskabet for første kvartal fra FLSmidth så godt ud på overfladen med bedre end ventet regnskabstal for kvartalet samt en opjustering af den konservative prognose for helåret. Men de krævende investorer hæftede sig også ved, at ordrebogen ikke var tyk nok, så derfor udeblev første rundes kursfyrværkeri. I 2006 blev det til fire opjusteringer fra FLSmidth. Investorerne håber, at halvårsregnskabet kan afføde endnu en opjustering af helårsprognoserne, men de vil også være opmærksomme på nyt om integrationen af det nyindkøbte fra GL&V og udviklingen i ordrebogen.

 

I anden række finder vi regnskaberne fra Auriga Industries, moderselskabet til Cheminova og biotekselskabet NeuroSearch. Fra underholdningsbranchen får investorerne regnskab fra Parken Sport & Entertainment.

 

Torsdag

 

Det bliver ikke til C20-regnskaber i torsdagens handel, men NKT Holding ventes at gøre sit ypperste med sin halvårsfremlæggelse, hvor en opdatering af strategiplanen "Upgrade to Next Level" er blevet lovet af selskabet. Investorerne kan vente nye prognoser for perioden 2008-2012. Direktør Thomas Hofman-Bang har pointeret, at der vil blive stillet skarpt på fokusområderne for de enkelte divisioner, men direktøren har også sagt, at beslutningen om en eventuel kapacitetsudvidelse hos NKT flexibles først vil finde sted senere på året. NKT Cables og NKT Flexibles er selskabets største vækstdrivere, mens vækstraten i NKT Flexibles befinder sig på et mere jordnært niveau. I regnskabet for første kvartal hævede NKT overskudsprognosen for 2007 med 50 mio. kr. til 850-900 mio. kr.

 

Investorerne får også lidt blandet fra rederibranchen, når tørlastrederiet D/S Norden og linjefartsrederiet DFDS aflægger halvårstal. D/S Norden nyder godt af de historisk høje fragtrater i tørlastmarkedet, som er hjulpet frem af opbygningen af den kinesiske infrastruktur, men generelt gode konjunkturer understøtter også tørlastfragtraterne. Hos DFDS er det rederiets fragtaktiviteter, DFDS Tor Line, som hovedsagligt driver væksten, mens fremgangen i passageraktiviteterne DFDS Seaways går i et roligere tempo.

 

Fredag

 

Den ekspanderende VVS-engrosforhandler Sanistål er aktuel med halvårsregnskabet. Sanistål har opkøbt beslagvirksomheden Carl F, som har sin styrke på den sjællandske ø, og dermed styrker opkøbet den østlige position for den jyske virksomhed. Investorerne håber, at få yderligere nyt om integrationen og eventuelt om synergieffekterne ved opkøbet. I regnskabet for første kvartal nød selskabet godt af det milde vintervejr og det understøttede driftsindtjeningsvæksten på 38 pct. til 62,8 mio. kr. Sanistål venter, at overskuddet stiger til 220-240 mio. kr. før skat i 2007 fra overskuddet på 214,6 mio. kr. i 2006.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )