Finansfokus - uge 33

 

Mandag

 

Fokus rettes mandag mod Bang & Olufsen, som præsenterer årsregnskab for 2006/07. Producenten af designerelektronik har i løbet af året sænket forventningerne til omsætningsvæksten, som nu ventes at ligge på 8 pct. Selskabets første vækstprognose lød på 8-10 pct., men udsigten for indtjeningsevnen er blevet øget. Overskudsprognosen er blevet hævet til 490-510 mio. kr. før skat fra 460-500 mio. kr. I 2006 nåede Bang & Olufsen et overskud på 430,7 mio. kr. Bang & Olufsens produktlanceringer er blevet forsinket, hvilket har været med til at lægge en dæmper på salgsvæksten. I en analyse fra Danske Equities fik Bang & Olufsen en købsanbefaling og et kursmål på 792, hvilket er 24 pct. højere end nuværende kurs.

 

Den illikvide kæmpe TDC er aktuel med halvårsregnskab. Regnskabstallene vil dog kun få marginal opmærksomhed, idet TDC kun er noteret på fondsbørsen, fordi hovedaktionæren ikke har opnået 90 pct. ejerskab, som det er krævet for at kunne tvangsindløse de resterende aktier.

 

Investorerne får mandag et betydningsfuldt nøgletal fra USA, når detailsalget for juli fremlægges. Den seneste udvikling i detailsalget har været mat, hvilket skyldes effekten af de amerikanske rentestigninger samt de øgede olie- og energipriser. I modsat retning trækker den gode udvikling i den amerikanske beskæftigelse.

 

Tirsdag

 

Investorerne får tirsdag C20-regnskabet fra Sydbank, som fremlægger halvårsregnskabet.

 

Sydbank har, som de øvrige bank-aktier, været præget af aktie-fald de seneste måneder, hvilket skyldes usikkerheden om vækstudsigterne for sektoren efter mange gode år samt de generelle bekymringer om kreditmarkedet med USA i centrum. Sydbank kom godt ud af seneste kvartalsregnskabsaflæggelse, hvis der skal bedømmes ud fra selve regnskabstallene, hvor basisresultatet steg 41 pct. til 559 mio. kr. Det medførte, at Sydbank for 2007 venter et basisresultat i den høje ende af tidligere målsætning på 1,6-1,9 mia. kr. I 2006 blev det til et rekordbasisresultat på 1,76 mia. kr. Siden seneste regnskabspræsentation er Sydbank-aktien faldet godt 15 pct.

 

Fra sidepapirerne får investorerne blandt andet regnskaber fra fiskefoderselskabet BioMar, softwareproducenten Danware samt den fynske Fionia Bank.

 

I USA vil fokus rettes mod detailbranchen, når verdens største detailkoncern Wal-Mart Stores og verdens største "Gør-det-selv"-detailkoncern Home Depot aflægger regnskaber.

 

Onsdag

 

Den hårdt pressede Lundbeck-koncern vil præsentere investorerne for sit halvårsregnskab. Igen i 2007 begyndte Lundbeck året med en voldsom skuffelse, denne gang med udviklingsstoppet af søvnmedikamentet Gaboxadol. I 2006 begyndte Lundbeck året med en massiv nedjustering grundet lagerreduktioner hos kunder. De nuværende problemer for Lundbeck er de manglende udsigter til indtægtskilder, når patenterne på selskabets antidepressive medikamenter Lexapro og Cipralex udløber i 2012-2014. Lundbecks svage pipeline (producenter udvikling) blev svækket grundet udviklingsstoppet af Gaboxadol. En stor del af investorernes opmærksomhed drejer sig om løsningen af den langsigtede problemstilling, så alt nyt herom vil tiltrække ekstra opmærksomhed. På kortere sigt vil opmærksomheden være på prognosen for helåret, hvor driftsindtjeningsskønnet i øjeblikket lyder på 2,5 mia. kr.

 

GN Store Nord, som er gearet til at sælge sin høreapparatdivision GN Resound, aflægger halvårsregnskab. I seneste uge stoppede de tyske myndigheder salget af GN Resound til schweiziske Sonova. Det betyder sandsynligvis, at GN Store Nord hurtigst muligt skal finde en ny køber til Resound, hvor flere analytikere anser hollandske Philips og amerikanske Johnson & Johnson, som oplagte muligheder. Det alt overskyggende emne er GN Store Nords næste træk og eventuelt hvilke muligheder der arbejdes på med de alternative købere til Resound. Efter det tyske afslag udtalte GN-bestyrelsesformand Mogens Hugo Jørgensen til RB-Børsen, at en ny løsning vil blive præsenteret inden udgangen af året.

 

Den amerikanske forbrugerprisopgørelse for juli præsenteres. Udviklingen i forbrugerpriserne (inflationen) har været godartet og holdt sig på et forholdsvis lavt og stabilt niveau, men den amerikanske centralbank har fastholdt sin bekymrende holdning til inflationen på mellemlang sigt. Investorerne håber, at endnu en godartet forbrugerprisopgørelse kan være med til at bløde op i centralbankens holdning. Det håber investorerne så kan afføde rentesænkninger senere på året.

 

Torsdag

 

Høreapparatproducenten William Demant fremlægger halvårsregnskabet, hvilket vil tiltrække stor opmærksomhed som følge af udviklingen med selskabets succesprodukt Oticon Epoq, som anses for at være banebrydende med den såkaldte Rise-teknologi. Eksperter har udtalt, at man skal tilbage til 90'ernes skift fra analoge til digitale høreapparater for at finde et større teknologispring i branchen. Det er dog først ventet, at lanceringen af Oticon Epoq vil hjælpe bundlinjen betydeligt i anden halvdel af 2007. Konkurrenterne Siemens, Sonova (tidligere Phonak) og GN Resound har ikke annonceret et modstykke til Rise-teknologien. Investorerne håber også, at William Demant har slået mønt af den fastlåste situation vedrørende GN Resound salget, som mislykkedes i seneste uge. Den 2. oktober 2006 annoncerede GN Store Nord, at Resound sælges til Sonova. Den lange periode ventes at have haft en negativ salgseffekt hos både Sonova og Resound. Det islandske finanshus Kaupthing begyndte den 4. juni sin dækning af William Demant-aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 670. Kaupthing skrev i analysen, at høreapparatindustrien går en gylden tid i møde, hvilket vil blive anført af William Demant grundet Rise-teknologien. Kaupthing ser mulighed for, at halvårspræsentationen vil indeholde en opjustering af helårsprognoserne, som ventes af være drevet frem af øget efterspørgsel. I modsatte ende af skalaen befinder Jyske Bank, idet banken har en negativ reducer-anbefaling på aktien grundet den dyre prisfastsættelse.

 

Forsiringskoncernen Trygvesta aflægger halvårsregnskab. Den hårde medfart, som investorerne har givet banksektorens aktier i kølvandet af de globale kreditbekymringer ser også ud til at have lagt en dæmper på forsikringssektorens aktier. Trygvesta hævede forventningerne til helåret en anelse den 21. juni på selskabets kapitalmarkedsdag. Trygvesta venter nu fremgang i indtægterne på 3,3 pct. eksklusiv valutaeffekten. Den tidligere vækstprognose lød på 3,0 pct., men forsikringsselskabet venter også, at overskuddet vil falde til 2,7 mia. kr. før skat fra 3,7 mia. kr. i 2006. Efter kapitalmarkedsdagen gentog Danske Equities sin købsanbefaling af Trygvesta-aktien, som også er på finanshusets udvalgte købsliste. Finanshuset skriver, at Trygvesta ventes at hente 50 pct. af indtægtsvæksten frem til 2010 fra ekspansionen på de svenske og finske markeder.

 

Medicovirksomheden Coloplast, som er C20-medlem, aflægger sit forskudte regnskab for tredje kvartal. I løbet af året har Coloplast fastholdt sine helårsprognoser, hvor den organiske vækst lyder på 9 pct. Coloplast har opstillet ambitiøse langsigtede målsætninger. I 2012 skal omsætningen overgå 15 mia. kr., mens målet for overskudsgraden lyder på 18 pct. I en analyse fra den 16. juli begyndte Kaupthing Bank sin dækning af Coloplast med en neutral-anbefaling. Banken fremhævede, at der er usikkerhed ved integrationen af den opkøbte urologienhed fra Mentor, samt fra den britiske sundhedsreform.

 

Fredag

 

En travl regnskabsuge afsluttes i et mere roligt tempo, hvor det kun bliver til et enkelt regnskab på den danske scene, når Lollands Bank præsenterer sine halvårstal.

 

På den makroøkonomiske scene vil forbrugertillidsbarometeret fra University of Michigan tiltrække opmærksomhed. Den amerikanske vækst holdes i øjeblikket oppe af forbrugernes købelyst, så investorerne håber, at forbruget fortsat er gearet til at holde gang i hjulene.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )