Finansfokus - uge 3

 

Mandag

 

De amerikanske finansielle markeder holder lukket grundet helligdagen, Martin Luther King. Den manglende aktivitet fra de amerikanske kanter afføder typisk lav aktivitet på de store europæiske markeder. Så der er lagt op til en rolig begyndelse på ugen, hvor største virksomhedspræsentation kommer fra den schweiziske industriservicekoncern SGS Group. Da vi er i første del af regnskabssæsonen, er der stadig gode muligheder for prognosejusteringer fra virksomhederne. Senere på ugen øges spændingen, når regnskaberne begynder at tikke ind.

 

- Det vigtigste for regnskabssæsonen bliver selskabernes udmeldinger for 2007, udtaler analytiker Bjørn Schwarz fra Sydbank. Analytikeren bemærker, at han venter en overvægt af positive overraskelser, men Bjørn Schwarz skønner også, at de europæiske aktier lægger bedst i svinget.

 

På de nordiske bredegrader skal investorerne finde inspirationen i Norge via industriproduktionstal for november.

 

Tirsdag

 

Lundbeck-investorerne kigger mod USA, idet den amerikanske Lundbeck-forhandler Forest Labs vil lægge sine tal for tredje kvartal på bordet, før de amerikanske markeder åbner. Overraskende udslag i tallene fra den amerikanske forhandler kan sagtens have effekt på Lundbeck-aktien. Det danske fokus vil i højere grad være rettet mod salgstallene end mod bundlinjens størrelse. Det schweiziske finanshus Credit Suisse hævede i en analyse den 15. december salgsforventninger en anelse til Lexapro-salget (første generation lykkepille). Credit Suisse gentog sin købsanbefaling (overvægt) på Forest Labs. Den 7. december gentog Credit Suisse sin neutral-anbefaling på Lundbeck, men hævede kursmålet med en tier til 150 kr.

 

I det amerikanske før-marked kommer finanssektoren i centrum med regnskaber fra US Bancorp samt realkreditgiganten Wells Fargo. Regnskaberne kan godt give investorerne en pejlesnor for sektorens udvikling.

 

Regnskabsaflæggelsen fra Intel vil også trække fulde huse, når den afleveres til investorerne efter amerikansk lukketid. Verdens største producent af mikrochip har oplevet en solid kursudvikling siden efteråret 2006, men det er sket efter en længere periode med kurssmæk. De hårde tider for Intel skyldes hovedsagligt teknologisk overlegenhed hos den lille konkurrent AMD, hvilket øgede AMDs markedsandel.

 

Onsdag

 

Mobiltelefonproducenten Sony Ericsson Mobile er aktuel med sine tal for fjerde kvartal. Investorerne fra den svenske del af moderkoncernen, Ericsson, er interesseret i bundlinjens resultat, som skal deles med den japanske partner Sony. Nokia-investorerne er måske mere interesseret i tallene fra Sony Ericsson, da det kan give et solidt praj om udviklingen i mobiltelefonbranchen, der er hovedindtægtskilde for den finske gigant. Seneste uges massive nedjustering fra amerikanske Motorola gav frygt for svaghed i mobiltelefonbranchen.

 

På den amerikanske makroscene vil investorerne kaste et blik på erhvervsundersøgelsen Beige Book. Den amerikanske centralbank udarbejder Beige Book via materiale indsamlet af de regionale centralbankkontorer.

 

Torsdag

 

Novo Nordisk konkurrenten, Novartis, fremlægger regnskab for fjerde kvartal. Det er den schweiziske medicinalgigants insulin-aktiviteter, som vil tiltrække Novo-investorernes opmærksomhed, mens insulinen kun udgør en mindre del af aktiviteterne hos Novartis.

 

Torsdag bliver en tung nøgletalsdag, da investorerne får indsigt i de vigtige forbrugerpriser for december. Det regionale erhvervsbarometer fra Philadelphia Fed vil også tiltrække opmærksomhed, idet barometeret skuffede fælt i seneste udgave med massivt dyk til minus 4,3 samtidig med, at det landsdækkende ISM-barometer også viste sig fra den værste side og indikerede tilbagegang. En serie boligmarkedstal vil også få lidt opmærksomhed, da tallene måske kan bekræfte de seneste tegn på en vending i det vigende marked.

 

Fredag

 

Det bliver ikke en kedelig fredag, hvilket sikres af to amerikanske giganter. Før de amerikanske markeder åbner, er verdens største industrikoncern General Electric og landets største bankkonsortium, CitiGroup, aktuelle med regnskaber for fjerde kvartal.

 

Motorola, som henter sin omsætning fra mobilnetværks-, mobiltelefon- og mikrochipproduktion, kommer også med regnskab for fjerde kvartal. Den 5. januar sænkede Motorola indtjeningsforventningerne markant. Hovedårsagen til nedjusteringen blev plantet i mobiltelefondivisionen, hvor pres på priser og indtjeningsmarginaler gav sure miner. Det gav Motorola et kurssmæk på knap 9 pct., mens brancherelateret investorfrygt sendte Nokia 3,5 pct. lavere.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )