Finansfokus - torsdag (gent.)

 

Investorerne vil torsdag se frem til regnskaber uden for C20-regi. NKT Holding vil formentlig stjæle opmærksomheden, idet de fremlægger en revideret strategiplan med nye finansielle mål.

 

NKT Holding præsenterer sit halvårsregnskab, hvor en opdatering af strategiplanen "Upgrade to Next Level" er blevet lovet af selskabet. Investorerne kan vente nye prognoser for perioden 2008-2012. I regnskabet for første kvartal hævede NKT overskudsprognosen for 2007 med 50 mio. kr. til 850-900 mio. kr.

 

Direktør Thomas Hofman-Bang har pointeret, at der vil blive stillet skarpt på fokusområderne for de enkelte divisioner, men direktøren har også sagt, at beslutningen om en eventuel kapacitetsudvidelse hos NKT flexibles først vil finde sted senere på året. Capinordic Bank har en købsanbefaling på aktien og et kursmål på 635 kr.

 

Tørlastrederiet D/S Norden aflægger også halvårsregnskab. D/S Norden nyder godt af de historisk høje fragtrater i tørlastmarkedet, som er hjulpet frem af opbygningen af den kinesiske infrastruktur, samt generelt gode globale konjunkturer.

 

Linjefartsrederiet DFDS er aktuel med sit halvårsregnskab. Hos DFDS er det rederiets fragtaktiviteter DFDS Tor Line, som hovedsagligt driver væksten, mens fremgangen i passageraktiviteterne DFDS Seaways går i et roligere tempo. For 2007 forventer DFDS fortsat et resultat på 425 mio. kr. før skat. Salget af Scandlines var en for stor mundfuld for rederiet. Men nu, hvor Scandlines er blevet solgt til en gruppe investorer, så har DFDS tidligere udnævnt interesse i at kunne købe nogle af de attraktive ruter.

 

Lavprisbryggeriet Harboes aflægger forskudt regnskab for første kvartal. Bryggeriet har på det seneste været hårdt ramt af øgede omkostninger til råvarer og stigende konkurrence og venter derfor en nulvækst for helåret. Det har tidligere budt på flere nedjusteringer i forbindelse med selskabets regnskabsaflæggelser.

 

På den udenlandske regnskabsscene vil investorerne i Vestas med interesse kigge mod den tyske vindmølleproducent Nordex, som aflægger halvårsregnskab. Selskabet opnåede i første kvartal en markant fremgang i både omsætningen og indtjeningen.

 

Blandt de makroøkonomiske offentliggørelser vil investorerne spejde mod Japan, hvor der afholdes rentemøde natten til torsdag. I lyset af de seneste globale kreditbekymringer, så ventes renten fastholdt på 0,5 pct.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )