Finansfokus - torsdag (gent.)

 

Harboes Bryggeri lægger årsregnskabet på bordet. Bryggeriet har været presset af stigende råvarepriser, hvilket har været en af årsagerne til, at Harboes Bryggeri i de seneste to regnskabsaflæggelser har nedjusteret overskudsforventningerne. Harboes-aktien er siden årsskiftet faldet med 7 pct. Til sammenligning er Carlsberg steget over 19 pct., mens aktierne i Royal Unibrew er oppe med 4 pct. i år.

 

- Jeg venter, at Harboes vil levere et fald i overskuddet på 4 pct. til 95 mio. kr., men størstedelen af opmærksomheden vil være rettet mod Harboes prognoser for helåret 2007/08, hvor mit overskudsestimat lyder på 106 mio. kr. før skat, udtaler aktieanalysechef Bjørn Schwarz fra Sydbank.

 

- En del af fokus vil også være på investeringsplanerne, råvareprisernes betydning for indtjeningen samt indtjeningsevnen hos både bryggeri- og fødevareaktiviteterne, fortsatte Bjørn Schwarz.

 

Det er desuden sidste dag for de investorer, der ønsker at tegne nye aktier i den færøske bank Eik Bank. De nye udbudte aktier skal finansiere købet af Skandiabanken Danmark. Tegningskursen lyder på 575 kr. pr. aktie.

 

På den makroøkonomiske front vil investorerne kigge mod Storbritannien, hvor Bank of England er aktuel med renteannoncering kl. 13. Ved seneste rentemøde stemte hele fire ud af de ni medlemmer for en rentestigning, men overraskende nok var det, at centralbankchefen Mervyn King var en af de fire. Økonomerne venter nu, at der er størst vægt bag fortalerne for en rentestigning med 25 basispoint til 5,75 pct.

 

Den Europæiske Centralbank afholder ligeledes rentemøde, men her venter økonomerner, at centralbanken fastholder renten uændret på de nuværende 4 pct. Økonomerne venter, at den næste rentestigning fra ECB kommer til september. Men vanen tro vil økonomerne være opmærksomme på de efterfølgende udtalelser fra ECB-chefen Jean-Claude Trichet.

 

På den anden side af Atlanten kommer der interessante nøgletal, idet ISM-erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren i juni præsenteres. Økonomerne venter et fald til 58,0 i forhold til 59,7 måneden forinden. ISM-barometeret for industrien overraskede mandag med en større vækst end ventet. Investorerne vil også se frem til offentliggørelsen af den private arbejdsmarkedsrapport fra ADP offentliggøres for juni, hvor der ventes en mindre fremgang til 103.000 personer i forhold til 97.000 måneden forinden. Den giver en forsmag på fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )