Finansfokus - torsdag (Gent.)

 

Der begynder torsdag så småt at komme gang i markederne efter nytåret. Roblon aflægger som den første i det nye år helårsregnskab. Det er dog stadig de makroøkonomiske nøgletal, der har overtaget, da markedsdeltagerne får spændende tal fra begge sider af Atlanten.

 

Roblon aflægger helårsregnskab, hvor producenten af fiberoptiske kabler har stillet investorerne et overskud på 20-24 mio. kr. for 2005/06 i udsigt efter et overskud på 11 mio. kr. før skat i fjor. Roblon har hævet sine forventninger i halvårsregnskabet, idet første prognose lød på 15-19 mio. kr. ved årets begyndelse. Projektsalg i den fiberoptiske division blev tilskrevet en stor del af æren for opjusteringen.

 

Fra de britiske kanter kommer Next med salgstal i sin markedsopdatering. Investorerne håber på godt nyt om det vigtige julesalg. Nexts halvårsregnskab viste en omsætningsfremgang på 8 pct.

 

Også de amerikanske investorer får et regnskab at forholde sig til, når Monsanto, som er konkurrent til det Auriga-ejede Cheminova, aflægger regnskab for tredje kvartal. Regnskabsaflæggelsen vil ifølge Buckingham Research Group ikke give investorerne noget vigtigt omhandlende udviklingen i selskabet, da salget er sæsonpræget med efteråret som absolut lavpunkt. I stedet vil fokus være på Monsantos pipeline, især en opdatering på DLP aftalen og Solutia vil blive hilst velkommen af investorerne.

 

Den europæiske økonomi vil tiltrække sig en del opmærksomhed, når den økonomiske samhandelsorganisation, OECD, er aktuel med en økonomisk analyse af europæisk økonomi. Ligeledes er Eurostat aktuel med forbrugerprisestimater for december. Estimatet lyder på en marginal fremgang til 1,9 pct. fra 1,8 pct. tidligere. Majoriteten af analytiker er enige om, at næste europæiske renteændring bliver en forhøjelse. Eneste spørgsmål er i hvilket tempo, ECB vil hæve renten.

 

De ugentlige amerikanske arbejdsløshedstal offentliggøres ved 14.30-tiden. Analytikerne venter en marginal stigning til 320.000 fra 317.000. Opgørelsen vil få ekstra opmærksomhed, da opgørelsen kommer dagen inden den vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport for december. Det amerikanske arbejdsmarked har som den eneste del af økonomien vist konstante positive tendenser.

 

På den anden side af Atlanten vil det noget skrantende amerikanske boligmarked blive kigget efter i sømmende når Opgørelsen over det igangværende boligsalg for november fremlægges ved 16-tiden. Estimaterne lyder på en fremgang til 0,8 pct. fra minus 1,7 pct. i oktober. Flere analytikere forventer, boligmarkedet har nået sit lavpunkt, og det nu begynder at se lysere ud.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )