Finansfokus - torsdag (Gent)

 

Torsdagen byder på en lang række interessante regnskaber fra den anden side af Atlanten og flere af dem har potentialet til at påvirke markedsstemningen. Lidt fra dansk side er dog også på programmet, når Rovsing fremlægger sit regnskab. Det sker på en dag uden nogen større nævneværdige makroøkonomiske offentliggørelser.

 

Danske Rovsing, som er producent af komponenter til rumfasts- og forsvarsindustrien, aflægger helårsregnskab. Udviklingen i selskabet har været præget af penetreringen af nye markeder inden for forsvars- og automobilindustrien, samt noteringen på børsen i København.

 

På den anden side af Atlanten vil fokus rette sig mod den finansielle sektor, hvor investeringsbankerne Bear Stearns og Goldman Sachs aflægger regnskaber for tredje kvartal, hvilket sker inden amerikansk åbningstid. Tirsdag overraskede konkurrenten Lehman Brothers positivt, mens Morgan Stanlley onsdag måtte skuffe investorerne.

 

Bear Stearns er den amerikanske investeringsbank, som er hårdest ramt af nedsmeltningen i det sekundære lånemarked. På den baggrund vil regnskabstallene denne gang få enorm opmærksomhed.

 

Amerikanske FedEx, som er verdens største pakkekurer, aflægger regnskab for første kvartal. Selskabet betragtes af flere finanshuse som en interesant indikator for tilstanden af den amerikanske økonomi.

 

- Vi venter, at FedEx vil fremvise et regnskab på linie med forventningerne, men risikoen er klart på nedsiden, udtalte analytiker hos Morgan Keegan, Art Hatfield, i en analyse forud for regnskabet.

 

Amerikanske Nike, som er verdens største producent af sportsbeklædning, aflægger regnskab for første kvartal. Økonomichef Don Blair udtalte ved seneste regnskab, at salget til næste år vil være i den høje ende af den langsigtede plan om en et-cifret procentuel omsætningsvækst.

 

Oracle, som er verdens næststørste softwareproducent, aflægger regnskab for første kvartal efter lukketid. Kvartalet er typisk et svagt kvartal. Indtjeningen ventes derfor at lande på 21 cent pr. aktie.

 

Eneste tal af interesse på den makroøkonomiske scene bliver det amerikanske regionale erhvervstillidsbarometer fra Philadelphia for september. Analytikerne venter en mindre fremgang til 2,6 i forhold til 0,0 måneden forinden. Barometeret er en god pejlesnor til den nationale ISM-erhvervstillidsbarometer.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )