Finansfokus - torsdag

Torsdag er fokus rettet mod rentemøderne hos Bank of England og Den Europæiske Centralbank, hvor økonomerne overordnet venter en fastholdelse af renten begge steder. Kreditmarkedsbekymringerne kan igen komme i spil, idet Royal Bank of Scotland er aktuel med sin markedsopdatering.

Ved middagstid bydes der på rentemøder i Frankfurt og London, hvor Den Europæiske Centralbank (ECB) og Bank of England er aktuelle. Det er ventet, at ECB fastholder renten trods centralbankens høgeagtige retorik.

- Vi forventer, at renten bliver fastholdt på 4,0 pct., trods en uønsket høj inflation i november kombineret med en vækst, som de seneste syv kvartaler ligger over det holdbare niveau på længere sigt, vurderer senioranalytiker Werming K. Pedersen fra Sydbank. Udsigten til fastholdelsen af renten skyldes primært den uløste likviditetskrise.

- Vi ser 75 pct. sandsynlighed for en rentesænkning hos Bank of England til 5,5 pct. Det skyldes, at det engelske pengemarked langt fra er normaliseret, bemærker Werming K. Pedersen.

Det bliver i udlandet investorerne skal finde nyhederne, hvor den britiske storbank Royal Bank of Scotland er aktuel med sin markedsopdatering. Dermed er der lagt op til nervøse trækninger hos investorerne.

- Royal Bank of Scotland har ikke givet investorerne nogen oplysninger om eksponeringen i subprimemarkedet, og banken har ikke foretaget nogen nedskrivninger endnu. Den manglende information og den usikkerhed det giver har presset bankens aktier betydeligt, udtaler analytiker David Buik fra Cantor Index.

- Royal Bank of Scotland har ført en aggressiv politik, og det er for os utænkeligt, at Royal Bank of Scotland ikke kommer med nedskrivninger på værdipapirer relateret til kreditkrisen, subprime og/eller SIV, så nedskrivninger på mindre end 1,5 mia. pund kan ventes at have en positiv effekt på bankens aktier, vurderer David Buik, som bemærker, at det ikke er usandsynligt at storbankernes aktier kan fordobles over en 2 årige periode.

På den anden side af Atlanten rettes opmærksomheden mod den amerikanske mikrochipproducent National Semiconductor, som aflægger regnskab for andet kvartal. I første kvartal overraskede selskabet positivt både med indtjeningen og omsætningen. Den 12. november sænkede investeringsbanken UBS sin anbefaling af aktien til neutral fra køb, selvom aktien i øjeblikket handles tæt på det laveste niveau i år.

Afsluttende præsenterer de største detailkæder de månedlige salgstal for november. Opgørelsen indeholder de første syv dage af julesalget, som begyndte efter Thanksgiving. Der vil blandt andet være stor fokus på detailgiganten Wal-Mart.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )