Finansfokus - torsdag

 

Torsdag bliver en interessant dag, idet to interessante medlemmer af C20-indekset fremligger regnskaber, Danske Bank og Novozymes, mens investorerne i SAS og A.P. Møller - Mærsk vil kigge regnskaberne igennem fra to konkurrenter.

 

Danske Bank er aktuel med halvårsregnskab, hvilket sker, efter at storbankens aktier har oplevet et solidt kurspres de seneste seks måneder. De seneste regnskaber fra banksektoren har vist gode resultater, og især regnskaberne fra den nordiske banksektor har bekræftet, at det gode forretningsmiljø er fortsat i andet kvartal.

 

- Fokusområderne i regnskabsaflæggelsen vil være integrationen af finske Sampo Bank, samt den generelle udvikling i Danske Banks omkostninger, vurderer aktieanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank, som har en købsanbefaling på aktien og et kursmål på 295. Christian Hede ser positivt på opkøbet af Sampo Bank og bemærker, at vækstudsigterne for Danske Bank fortsat ser attraktive ud.

 

Den højtflyvende Novozymes-aktie vil tiltrække opmærksomhed med selskabets halvårsregnskab. Novozymes har været en af de store vindere i C20-indekset i første halvår af 2007, hvilket skyldes den markante fremgang i bioethanolbranchen, som har oplevet øget politisk støttet grundet miljøproblemerne. I regnskabet for første kvartal hævede Novozymes sine forventninger til helåret 2007. Selskabet venter nu en salgsvækst på 8-10 pct. inklusiv valutaeffekten, mens driftsindtjeningsvækstprognosen hæves til 11-13 pct.

 

A.P. Møller - Mærsk-investorerne vil rette blikket mod Tyskland, idet TUI AG er aktuel med halvårsregnskab. TUI har sine hovedaktiviteter i rejsebranchen, men ejer også containerrederiselskabet Hapag-Lloyd, som er den fjerdestørste aktør i containerbranchen. I regnskabet for første kvartal skrev TUI, at fragtraterne ventes at have nået bunden i første kvartal, og at selskabet herefter venter fremgang i raterne. Onsdag var en anden konkurrent regnskabsaktuel, nemlig det Singapore-baserede containerrederi Neptune Orients Lines, og det var yderst pæne tal, hvilket tegner godt for branchen som helhed.

 

Flere småbanker aflægger også halvårsregnskaber. Heriblandt findes Morsø Bank, Roskilde Bank og Vestfyns Bank. Banksektoren ser ud til at trives rigtig godt, efter at flere mindre banker har opjusteret forventningerne til helåret.

 

Det mindre finske luftfartsselskab Finnair, der er konkurrent til SAS, aflægger regnskab for andet kvartal. Finnair har ligesom SAS formået at vende et underskud til et overskud, og selskabet venter en væsentlig fremgang i driftsindtjeningen i 2007.

 

Kigger man videre ud i Europa falder blikket på Tyskland, hvor telegiganten Deutsche Telekom offentliggør sit regnskab for andet kvartal. I første kvartal skuffede selskabet en lille smule på indtjeningssiden, mens omsætningen var bedre end ventet.

 

På den makroøkonomiske front får investorerne lidt nyt, idet Den Europæiske Centralbank er aktuel med sin månedsrapport for august. Økonomerne vil lede efter signaler om den fremtidige pengepolitik. Indtil videre har økonomerne indkalkuleret mindst en yderligere rentestigning i år.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )