Finansfokus - torsdag

 

Rentemøder hos Den Europæiske Centralbank og Bank of England ventes torsdag at tage en stor del af investorernes opmærksomhed, mens flere europæiske detailkoncerner kommer i centrum med markedsopdateringer.

 

Danisco-investorerne kigger torsdag mod de tyske kanter, når sukker-koncernen Suedzucker er aktuel med regnskab for tredje kvartal. Suedzuckers tal kan give et praj om udviklingen i sukker-branchen og presset på indtjeningsmarginalerne. Generelt har Danisco-investorerne dog større fokus på de voksende ingrediens- og enzym-aktiviteter.

 

På de norske kanter kommer det lille oliefragtrederi IM Skaugen i centrum med sit helårsregnskab.

 

Den franske detailgigant Carrefour, den britiske fødevaredetailkoncern J. Sainsbury samt den tyske detailkoncern Metro Group fremlægger markedsopdateringer med salgstal.

 

Ved 13.45-tiden er Den Europæiske Centralbank (ECB) aktuel med sin renteannoncering efter det pengepolitiske møde. ECB ventes dog at holde renten på 3,5 pct. efter seneste rentestigning i december. Økonomerne vil forsøge at afkode ECB-chef Jean-Claude Trichets udmeldinger, som kommer i forbindelse med det efterfølgende pressemødet der begynder ved 14.30-tiden. Indikationer fra Trichet kan give et signal om den ventede rentestigning kommer i februar eller marts.

 

- ECB-renten vil blive fastholdt på torsdag. Så skal der findes kurspåvirkende udmeldinger skal de komme fra centralbankchef Jean-Claude Trichet, vurderede seniorøkonom Werming K. Pedersen fra Sydbank. Der er størst sandsynlighed for, at Trichet gentager de tidligere udmeldinger og vil signalere, at næste rentestigning først ser dagens lys den 8. marts. Alternativet er, at rentestigningen allerede bliver indikeret til at finde sted på næste rentemøde den 8. februar.

 

Bank of England (BoE) er aktuel med renteannoncering kl. 13.00. Modsat den europæiske kutyme ventes centralbankchef Marvin King ikke at give sit besyv med efter renteannonceringen. På tremåneders sigt venter økonomerne en rentestigning hos BoE til 5,25 pct., men en fastholdelse af renten på 5,0 pct. på torsdag.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )