Finansfokus - tirsdag (Gent.)

 

Investorerne får tirsdag en række danske regnskabspræsentationer, hvor det vigtigste kommer fra C20-medlemmet Topdanmark. Regnskabstal fra Alm. Brand og Royal Unibrew vil også tiltrække opmærksomhed.

 

Topdanmark ventes at præsentere halvårsregnskab ved middagstid. Det sker efter, at konkurrenten Trygvesta imponerede med sin næsten fejlfrie præsentation, som absorberede øgede skadeserstatninger. Den 24. august blev Jyske Bank igen lun på Topdanmark-aktien, idet den fik den svagt positive "akkumuler-anbefaling", hvilket var en opjustering fra den negative "reducer"-anbefaling.

 

- Vi venter, at Topdanmark lever op til markedets forventninger i halvårsregnskabet og samtidig gentager sine tidligere opstillede forventninger, hvilket sker i lyset af den seneste uro på finansmarkederne, som ventes lægge en dæmper på prognosegivningen, vurderer aktieanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank. I seneste regnskabspræsentation fra Topdanmark imponerede forsikringsselskabet, hvor det blev til en overraskende opjustering af indtjeningsprognosen til 1,3-1,4 mia. kr. for 2007.

 

Fra en af de mindre i forsikringsbranchen kommer der også regnskabstal, når Alm. Brand, som også driver bankvirksomhed, fremlægger halvårsregnskab. Selskabets skadeforsikringsaktiviteter lå lidt på den svage side i seneste kvartalspræsentation, mens de mindre bankaktiviteter og livsforsikringsaktiviteterne overraskede positivt og var hovedårsagerne til en opjustering af overskudsprognosen på 50 mio. kr. til 850 mio. kr. før skat i 2007.

 

Fra bryggerikoncernen Royal Unibrew vil investorerne afvente halvårsregnskab. Efter et overskud på 320 mio. kr. før skat i 2007 venter Royal Unibrew, at overskuddet vil stige til 330-370 mio. kr. i 2007. Royal Unibrew gentog på det tidspunkt forventningerne til helåret. I seneste uge nedjusterede lavpriskonkurrenten Harboes Bryggeri grundet de øgede råvareomkostninger samt den negative effekt af det våde sommervejr.

 

Andre spændende regnskaber kommer fra entreprenøren Per Aarsleff og møbelkoncernen BoConcept Holding. Møbelkoncernen har vurderet, at salget i sommerperioden har nydt godt af forbrugernes øgede købelyst i det våde sommervejr.

 

På den makroøkonomiske front bliver det til flere interessante præsentationer. Det tyske erhvervstillidsbarometer fra Ifo-instituttet fremlægges ved 10-tiden. Økonomerne venter, at se et fald til 105,2 fra 106,4. Fra eurozonen offentliggøres pengemængden M3 for juli ved formiddagstid.

 

Ved 16-tiden fremlægges det amerikanske forbrugertillidsbarometer fra Conference Board. Økonomerne venter et solidt fald til 105 fra 112,6, hvilket skyldes effekten fra kreditkrisen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )