Finansfokus - tirsdag (Gent.)

 

Den danske regnskabssæson fortsætter, og investorerne får tirsdag regnskab fra C20-medlemmet Sydbank, hvilket bliver suppleret af flere mellemstore virksomheders halvårsregnskaber. Investorerne vil være ekstra opmærksomme på finansstemningen i udlandet grundet de seneste dages markante udsving og påvirkninger fra disse kanter.

 

Sydbank har, som de øvrige bank-aktier, været præget af aktiefald de seneste måneder, hvilket skyldes usikkerheden om vækstudsigterne for sektoren efter mange gode år. Samtidig er der generelle bekymringer om kreditmarkedet med USA i centrum. Sydbank kom godt ud af seneste kvartalsregnskabsaflæggelse, hvis der skal bedømmes ud fra selve regnskabstallene, hvor basisresultatet (ekskl. værdireguleringer) steg 41 pct. til 559 mio. kr. Det medførte, at Sydbank for 2007 venter et basisresultat i den høje ende af tidligere målsætning på 1,6-1,9 mia. kr. I 2006 blev det til et rekordbasisresultat på 1,76 mia. kr. Siden seneste regnskabspræsentation er Sydbank-aktien faldet godt 15 pct.

 

Fionia Bank, som har skiftet navn fra Amtssparekassen Fyn, er aktuel med halvårsregnskab. Fionia Bank venter et fald i overskuddet til 330 mio. kr. før skat i 2007 fra et rekordoverskud på 420 mio. kr. i fjor. Den tidligere Hadsten Bank afleverer sit første halvårsregnskab efter navneskiftet til Aarhus Lokalbank.

 

Softwareproducenten Danware aflægger halvårsregnskab. Selskabets bestræbelser på at skabe fremgang på bund- og toplinjen har været i fokus, efter at IT-millionær Ib Kunøe blev storaktionær i selskabet. Investorerne håber, at bestræbelserne snart vil afføde resultater. I seneste regnskabspræsentation skrev Danware, at opbygningen af salgskanaler i USA, England og Tyskland forløber som planlagt. I 2007 ventes omsætningen at stige til 130-135 mio. kr. efter en fremgang i omsætningen til 97,9 mio. kr. i 2006 fra 91,3 mio. kr. i 2005. Driftsindtjeningen i 2006 var ramt af de øgede salgstiltag.

 

Fiskefoderproducenten BioMar er aktuel med halvårsregnskab. I regnskabet for første kvartal gentog selskabet forventningen om en driftsindtjening på 200 mio. kr., mens omsætningen ventes at falde til 3,6 mia. kr. for helåret. I 2006 leverede selskabet en driftsindtjening på 202 mio. kr. og en omsætning på 3,27 mia.

 

På den udenlandske scene får investorerne spændende amerikanske regnskabspræsentationer fra verdens største detailkoncern Wal-Mart Stores og verdens største "gør-det-selv"-detailkoncern Home Depot. Begge selskaber er medlemmer af Dow Jones 30 indekset. Regnskabspræsentationen fra den schweiziske investeringsbank UBS har også potentialet til at tiltrække stor opmærksomhed.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )