Finansfokus - tirsdag (Gent.)

 

Investorerne går en stille tirsdag i møde, hvis man skal bedømme det udfra finanskalenderen. Aktivitetsniveauet kan også blive mindsket af at amerikanerne holder fri onsdag grundet Independence Day.

 

British Airways vil tiltrække opmærksomhed med sine trafiktal for juni. Societe Generale vurderede i en analyse fra den 8. juni, at British Airways er den mindst attraktive aktie i luftfartbranchen, mens konkurrenten Air France/KLM blev fremhævet som den mest attraktive. Finanshuset skrev, at aktierne i luftfartsbranchen skal vælges med stor omhu efter de seneste to har budt på solid aktiekursfremgang i branchen. Lavprisflyselskabet Ryanair fik ved denne lejlighed også en købsanbefaling af Societe Generale.

 

Det amerikanske bilsalg for juni offentliggøres i løbet af tirsdagen, hvilket kan afføde betydelige kursudsving i bilaktierne. Der kommer tal fra hele bilbranchen samt fra de enkelte bilfabrikanter. Japanske Toyota ventes at tage markedsandele fra de hjemlige aktører såsom Ford Motor og General Motors.

 

På den makroøkonomiske scene får investorerne tal fra USA, hvor fabriksordrer for maj præsenteres ved 16-tiden. De seneste to måneders nøgletal for udviklingen i industrien har vist styrke og øget troen på vækstudsigterne.

 

Nationalbanken offentliggør kl. 16.00 valutareserven for juni. I seneste udgave blev det til en fremgang i valutareserven på 1,1 mia. kr. fra 171,8 mia. kr. Økonomerne venter, at valutareserven er steget yderligere i juni. Det ventes dog ikke at være nok til at kunne ændre på udsigterne for rentespændte til eurozonen. Rentespændet er på 25 basispoint med en dansk rente på 4,25 pct.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )