Finansfokus - Tirsdag

Nervøsiteten kan igen få frit spil tirsdag, idet den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs er regnskabsaktuel. På den danske scene er det småt med planlagte nyheder.

På den anden side af Atlanten fremlægger investeringsbanken Goldman Sachs og elektronikdetailgiganten Best Buy regnskaber, inden markederne åbner.

Fokus på regnskabet fra Goldman Sachs vil i første omgang rettes mod udsigterne for år 2008. I seneste uge blev regnskabet fra konkurrenten Lehman Brothers årsag til kursfald. Det skyldes manglende udsigter for 2008. Den 5. december sænkede finanshuset William Blair & Co. sine indtjeningsforventninger til Goldman Sachs i fjerde kvartal samt 2008, hvilket skyldes det udfordrende forretningsmiljø med kreditkrisen. Trods de sænkede forventninger gentog William Blair sin positive "Outperform"-anbefaling på investeringsbanken. Goldman Sachs er den eneste store amerikanske investeringsbank, som i øjeblikket ligger med kursfremgang i forhold til kursen ved årsskiftet til 2007.

Den største amerikanske elektronikdetailkoncern Best Buy præsenterer regnskab for tredje kvartal inden åbningstid. Investorerne har den seneste måned øget forventningerne til detailsalgskoncerner grundet de seneste detailsalgsopgørelser, men de frygter, at detailkoncernerne har skabt afsætningen på baggrund af prisnedslag. Så fokus er på indtjeningsevnen. Elektronikdetailkoncernerne Best Buy og Circuit City har i år oplevet øget konkurrence, idet verdens største detailkoncern Wal-Mart har øget sin indsat i elektroniksalget.

Danske Coloplast er aktuel med sin ordinære generalforsamling, hvor selskabet vil have godkendt en kapitalnedsættelse ved annullering af egne aktier.

Blandt sidepapirerne på Københavns Fondsbørs vil Brdr. Klee tage opmærksomhed med sin helårspræsentation. Importøren af industrikomponenter venter, at overskuddet falder til 8-9 mio. kr. efter skat fra 12 mio. kr. året før.

På den makroøkonomiske front vil fokus være på det amerikanske boligmarked, hvor opgørelserne over påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser for november offentliggøres kl. 14.30.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )