Finansfokus - tirsdag

 

Investorerne får tirsdag spændende nyt fra både virksomhedernes regnskabsafdelinger samt fra den makroøkonomiske scene. Så der er gode muligheder for at finde ny inspiration til kursdannelsen. Stemningen har de seneste dage været præget af meldinger og spekulationer om problemerne i den amerikanske økonomi.

 

Vestas-konkurrenten Gamesa præsenterer tirsdag halvårsregnskab. Det amerikanske finanshus Citigroup venter, at Gamesa vil nå en omsætningsfremgang på markante 41 pct. til 1,275 mia. euro, mens driftsindtjeningen (EBITDA) ventes at stige 25 pct. til 184 mio. euro for halvåret.

 

Investorerne får også nyt fra bryggerikoncernen SABMiller, som fremlægger sin markedsopdatering for første kvartal. Det er ventet, at SABMiller vil vise salgsfremgang som skal udspringe af fremgang i Østeuropa og Latinamerika.

 

I Frankrig rettes fokus tirsdag mod fusionskoncernen Alcatel-Lucent, som er konkurrent til både Nokia og Ericsson på henholdsvis mobiltelefon- og mobilnetværksmarkederne. Alcatel-Lucent er skabt ved en fransk/amerikansk fusion, som blev indgået i foråret. Udviklingen i selve fusionen samt effektiviseringerne og synergieffekterne vil få ekstra opmærksomhed.

 

General Motors præsenterer regnskab for andet kvartal, før de amerikanske markeder åbner. Regnskabet kan blive tynget af tab fra selskabets låne-aktiviteter (GMAC) samt tilbagegang i salget af biler på hjemmemarkedet. Indtil videre har bilbranchen set regnskabspræsentationer, som har affødt kursfremgang. De overraskende regnskabsaflæggelser er kommet fra amerikanske Ford, franske Peugeot Citroen, tyske DaimlerChrysler og Volkswagen.

 

Det bliver også en travl dag på nøgletalsfronten. I Europa får investorer tal for den tyske arbejdsløshed samt Eurostats tillidsbarometre, men de amerikanske tal løber sandsynligvis med opmærksomheden grundet de mange spekulationer om risikoen for en lavkonjunktur. Det vigtige amerikanske privatforbrug belyses med opgørelsen over privatforbruget og den personlige indkomst for juni samt Conference Boards forbrugertillidsbarometer for juli.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )