Finansfokus - tirsdag

Læs mere
Fold sammen
Tirsdags kalender ser ud til at blive en lidt stille dag på nyhedsfronten, men bankaktierne kan fortsat være i søgelyset grundet de politiske forhandlinger om bankpakken II.

Dansk Industri offentliggør kl. 10.30 en økonomiske rapport med BNP-vækstprognoser for 2009 og 2010. Der vil blive sat fokus på eksportmulighederne, og Dansk Industri vil belyse nødvendigheden for samfundspakker.

Dagens udenlandske regnskabstal kommer fra det indiske softwareselskab Infosys Technologies, som er noteret på den amerikanske Wall Street fondsbørs NYSE. Regnskabet fra Infosys vil få lidt ekstra opmærksomhed efter bedrageriskandalen med den indiske softwarekoncern Satyam Computer Service.

Kl. 14.30 rettes opmærksomheden mod den amerikanske handelsbalance for november. Økonomerne venter, at underskuddet bliver reduceret til 57,2 mia. dollar efter et underskud på 51,0 mia. dollar i oktober. Det er hovedsagligt valutahandler, som har opmærksomheden på opgørelsen.

Den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke taler på London School of Economics. Centralbankmedlem Jeff Lacker er også aktuel på talerstolen, og Lacker vil sætte fokus på de økonomiske udsigter.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )