Finansfokus - onsdag

Onsdag vil investorerne blandt andet kunne se frem til et hjemligt regnskab fra Per Aarsleff, samt en række interessante regnskaber fra den anden side af Atlanten. I godteposen er også det tyske Ifo-erhvervstillidsbarometer, samt en tale fra det amerikanske centralbankmedlem Jeffrey Lacker, som kan give et fingerpeg om pengepolitikken.

Blandt sidepapirerne vil fokus rettes mod entreprenøren Per Aarsleff, som er aktuel med årsregnskab. Aktien har klaret sig ualmindelig godt igennem det seneste år trods den huserende kreditkrise, og den er steget godt 50 pct. på et år. Efter salget af en fabrik i Esbjerg hævede Per Aarsleff sin overskudsprognose med 10 mio. kr. til 176 mio. kr. før skat for året. Det vil være en solid overskudsvækst fra 110,2 mio. kr. før skat året før. Investorerne vil være opmærksomme på Per Arsleffs første sæt prognoser for det kommende regnskabsår, men konservative prognoser med efterfølgende opjusteringer hører til hos Per Arsleff-koncernen.

Biotekselskabet Genmab afholder telekonference på etårsdagen for aftalen om stoffet Ofatumumab mod leukæmi med den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline. I sidste uge meddelte Genmab, at behandlingscentrene er blevet initieret og er klar til at optage patienter i en fase II undersøgelse med Ofatumumab.

På den anden side af Atlanten vil fokus være rettet mod Oracle, som er verdens tredjestørste softwareproducent. Selskabet aflægger regnskab for andet kvartal. I første kvartal overgik selskabet forventningerne til både omsætningen og indtjeningen. Investorerne vil have fokus på salget af nye licenser, da de danner grundlaget for det fremtidige salg af updates og konsulentarbejde.

Nike, som er verdens største producent af sportsbeklædning, er aktuel med sit regnskab for andet kvartal. I første kvartal kom både omsætningen og indtjeningen ind bedre end ventet. Det er specielt salget i Europa og Asien, der driver væksten. Salget på hjemmemarkedet oplevede en mindre fremgang i kvartalet. En indikator for det fremtidige salg i form af indgående ordrer steg 11,5 pct. i første kvartal, hvilket var mere end analytikernes forventning på 6,5 pct. i kvartalet. Derfor er forventningerne høje til tirsdagens regnskabspræsentation fra Nike.

På makrosiden er fokus rettet mod Tyskland, hvor det vigtige Ifo-erhvervstillidsbarometer offentliggøres for december. Barometeret ventes at vise et marginalt fald til 103,8 i forhold til 104,2 i november. I sidste uge overraskede det meget svingende Zew-erhvervstillidsbarometer negativt med et større fald end ventet for december.

Den svenske centralbank afholder rentemøde og ventes at fastholde renten på de nuværende 4,0 pct. I oktober hævede Riksbanken renten med 25 basispoint til de nuværende 4,0 pct., men den finansielle uro og høje inflation taler for en uændret rente.

Afsluttende taler det stemmeberettigede centralbankmedlem Jeffrey Lacker om de økonomiske udsigter. Jeffrey Lacker har i forbindelse med kreditmarkedskreditkrisen tidligere udtalt, at der vil gå lang tid, inden man har et helt overblik over den samlede indvirkning af hændelserne.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )