Finansfokus - onsdag

 

Onsdag vil investorerne gå en stille dag i møde uden de helt store makroøkonomiske offentliggørelser eller regnskabsaflæggelser på programmet. Investorerne har de seneste par dage nydt godt af øgede forventninger om yderligere rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank og mindre tegn på, at det værste ved kreditkrisen skulle være ovestået.

 

Flyselskabet SAS afholder pressemøde om genoptagelsen af flyvningen med de problemramte Dash Q400-fly. Det er planen, at SAS vil trafiksætte de første fly torsdag den 4. oktober og de følgende dage de resterende fly. Alle flyene har de seneste uger gennemgået en lang række inspektioner samt udskiftning af dele.

 

SAS har selv tidligere oplyst, at groundingen af flyene har haft en negativ effekt på 10-15 mio. skr. pr. dag og dermed kan tabes opgøres til mellem 250-375 mio. skr. (200-300 mio. danske kr.)

 

Investorerne i SAS vil også kigge mod den britiske konkurrent British Airways, som er aktuel med trafiktal for september.

 

Internetmarkedsføringsselskabet Notabene.net afholder generalforsamling. Selskabets ledelse forventer i det kommende regnskabsår at udbygge internationale relationer og samarbejder og forventer i de kommende år et betydeligt aktivitetsniveau indenfor opkøb og eventuelt fusionsmuligheder på det europæiske marked.

 

Hos vores svenske naboer finder vi detailtøjkæden KappAhl, der aflægger helårsregnskab. Der vil formentlig være stor fokus på udtalelser omkring opkøbstlbudet på konkurrenten Lindex, som i denne uge er blevet overgået i pris fra en finsk konkurrent. KappAhl besluttede dernæst at opgive købstilbudet på Lindex.

 

På den makroøkonomiske front er der fokus på erhvervstillidsbaromtrene for servicesektoren på begge sider af Atlanten. PMI-erhvervstillidsbarometeret for servicesektoren i september i eurozonen ventes at være uforandret på 54,0 i forhold til tidligere opgørelse. Det amerikanske ISM-erhvervstillidsbarometer for servicesektoren i september ventes at vise et mindre fald til 54,8 i forhold til 55,8 i august.

 

Afsluttende præsenteres den private beskæftigelsesindikator ADP for september og økonomerne venter en jobskabelse på 58.000 personer sammenlignet med 38.000 personer måneden forinden. Opgørelsen kan bruges som opvarmning til den vigtige arbejdsmarkedsrapport på fredag. Her venter økonomerne en jobskabelse på 95.000 personer, efter den overraskende jobreduktion måneden forinden.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )