Finansfokus - onsdag

 

Investorerne vil onsdag se frem til dagens eneste regnskab fra et C20-medlem, når industrivirksomheden FLSmidth aflægger sit halvårsregnskab. Forventningerne er meget højt sat, efter at selskabet gang på gang tidligere har overrasket positivt. Flere andre danske selskaber er også regnskabsaktuelle, så investorerne går en spændende dag i møde.

 

FLSmidth & Co. består nu af cementfabriksopførelsesenheden samt af den hurtigt voksende opkomling mineralfabriksopførelsesenheden FFE Minerals. Begge enheder oplever kraftig efterspørgsel hos kunderne.

 

Regnskabet for første kvartal fra FLSmidth så godt ud på overfladen med bedre end ventet regnskabstal for kvartalet samt en opjustering af den konservative prognose for helåret. Men de krævende investorer hæftede sig også ved, at ordrebogen ikke var tyk nok, så derfor udeblev første rundes kursfyrværkeri. I 2006 blev det til fire opjusteringer fra FLSmidth. Investorerne håber, at halvårsregnskabet kan afføde endnu en opjustering af helårsprognoserne, men de vil også være opmærksomme på nyt om integrationen af det nyindkøbte fra GL&V og udviklingen i ordrebogen.

 

Auriga Industries, som er moderselskabet til Cheminova, aflægger halvårsregnskab. Investorerne vil have fokus rettet mod udviklingen i Brasilien, hvor en dårlig sæson i første kvartal havde en negativ effekt på regnskabet.

 

Det danske biotekselskab Neurosearch, der udvikler medicin mod sygdomme i centralnervesystemet, aflægger sit halvårsregnskab. Selskabet venter et underskud på 80-100 mio. kr. for helåret. Der er fokus på udviklingen i medikamenter under udvikling, da indtjeningen forløber sig til royalties fra samarbejdspartnerne.

 

Underholdningsselskabet Parken Sport & Entertainment, som blandt andet står bag FCK Fodbold og FCK Håndbold, aflægger regnskab for fjerde kvartal. Den nyopkøbte Fitness.dk bidrog i tredje kvartal kraftigt til indtjeningen. Der vil også være fokus på udviklingen i badelandet Lalandia og Billetlugen.

 

Investorerne de danske rederiaktier kan rette blikket mod Norge, hvor oliefragtrederiet Frontline aflægger halvårsregnskab. I første kvartal var rederiet hårdt ramt af de lavere fragtrater, hvorfor at driftsindtjeningen skuffede investorerne.

 

Verdens største mineselskab, BHP Billiton, som er komponent i det britiske FTSE 100 indeks, aflægger helårsregnskab. Halvårsregnskabet levede kun lige akkurat op til markedsforventningerne, så investorerne håber på en slutspurt i året sidste måneder.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )