Finansfokus - onsdag

 

Investorerne går onsdag en spændende dag i møde med regnskaber fra to C20-medlemmer, Lundbeck og GN Store Nord, mens flere mindre banker ligeledes er regnskabsaktuelle. På makrosiden vil de amerikanske forbrugerpriser tiltrække stor opmærksomhed i eftermiddag.

 

Den hårdt pressede Lundbeck-koncern vil præsentere investorerne for sit halvårsregnskab. Lundbeck begyndte året med en voldsom skuffelse med udviklingsstoppet af søvnmedikamentet Gaboxadol. De nuværende problemer for Lundbeck er de manglende udsigter til indtægtskilder, når patenterne på selskabets antidepressive medikamenter Lexapro og Cipralex udløber i 2012-2014. Fokus er nu rettet mod, hvor langt Lundbeck er kommet i sin søgen efter opkøb af en virksomhed eller lovende nye stoffer.

 

GN Store Nord, som vil sælge sin høreapparatdivision GN Resound, aflægger halvårsregnskab. I seneste uge stoppede de tyske myndigheder salget af GN Resound til schweiziske Sonova. Det alt overskyggende emne er GN Store Nords næste træk og eventuelt hvilke muligheder der arbejdes på med de alternative købere til Resound. Det betyder sandsynligvis, at GN Store Nord hurtigst muligt skal finde en ny køber til Resound, hvor flere analytikere anser hollandske Philips og amerikanske Johnson & Johnson, som oplagte muligheder.

 

En lang række mellemstore og mindre banker er regnskabsaktuelle for første halvår. Amagerbanken, Grønlandsbanken, Spar Nord Bank, Totalbanken, Tønder Bank og Vestjysk Bank aflægger regnskaber. Flere banker har aflagt pæne halvårsregnskaber, men de seneste kreditbekymringer tynger de pæne tal.

 

Det danske biotekselskab Topotarget aflægger også regnskab for andet kvartal. Fokus er rettet mod selskabets første produkt Savene på det europæiske marked. Produktet ventes lanceret på det amerikanske marked i andet halvår 2007, under navnet Totect.

 

På den udenlandske regnskabsscene finder man den tyske energiforsyningsgigant E.ON og den schweiziske fødevaregigant Nestle, som begge aflægger halvårsregnskab.

 

Onsdagen byder også på vigtige nøgletal, idet de amerikanske forbrugerpriser for juli præsenteres. Udviklingen i forbrugerpriserne (inflationen) har været godartet og holdt sig på et forholdsvis lavt og stabilt niveau, men den amerikanske centralbank har fastholdt sin bekymrende holdning til inflationen på mellemlang sigt. Investorerne håber, at endnu en godartet forbrugerprisopgørelse kan være med til at bløde op i centralbankens holdning. Det håber investorerne så kan afføde rentesænkninger senere på året. Kerneforbrugerpriserne ventes at stige med 0,2 pct. i juli og 2,2 pct. på årsbasis.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )